لینک سازی داخلی یکی از مهمترین موضوعات سئو محتوا محسوب میشود اما بسیاری از سئو کاران و مدیران وب سایت ها به خوبی به آن توجه ندارند و نمیتوانند از این الگوریتم به نحو احسنت استفاده کنند.
لینک سازی داخلی یکی از مهمترین فرایندهایی هست که بایستی در هر محتوایی که در وب سایت منتشر میشود به خوبی وجود داشته باشد و همچنین از مهمترین الگوریتمهای گوگل و سئو محسوب میشود. با استفاده از لینک داخلی میتوان از مزایا زیادی برخوردار شد و صفحه یا مقالهای که منتشر میشود با استفاده از این لینکها اعتبار بیشتری به آن هدیه داد. در این مقاله در وبلاگ افراز تک قصد داریم به معرفی و بررسی اصول لینک داخلی بپردازیم.
لینک داخلی چیست؟
همانطور که در ابتدا همین مقاله به آن اشاره کردیم، لینک داخلی یا internal links یکی از مهمترین الگوریتمهای بهینهسازی وب سایت محسوب میشود و اهمیت آن برای محتواها و صفحات یک وب سایت بسیار بالا است.
گرچه استفاده از لینک داخلی در محتواهای یک وب سایت بسیار ساده و آسان میباشد اما اعتباری که آنها میتوانند برای صفحات دیگر داشته باشند و تأثیر آنها در بهینه سازی سئو میتواند بسیار بالا باشد.
به طور کلی با استفاده از وجود لینک سازی داخلی میتوان بین صفحات ارتباط برقرار کرد و به کاربران این اجازه را داد تا بتوانند به محتواهای مرتبط با موضوع خود دسترسی بهتر و آسانتری داشته باشند. لازم به ذکر است علاوه بر اینکه کاربران میتوانند صفحات جدید را به خوبی با استفاده از لینک های داخلی پیدا کنند، رباتها و خزندگان گوگل نیز میتوانند صفحات تازه و جدید را بهتر ردیابی و بررسی کنند. البته ساخت لینک در داخل وب سایت مزایا بیشتری دارد که در ادامه مقاله به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
اصول لینک سازی داخلی
قبل از اینکه به سراغ مزایا این لینکها در وب سایت بپردازیم، لازم است ذکر کنیم که لینک سازی داخلی گرچه کار سختی نیست اما اگر به روشهای صحیح و درست انجام نشود، نمیتواند بازخود خوبی داشته باشد و برای وب سایت مفید باشد. در ادامه این بخش از مقاله در آژانس محتوا افراز تک به معرفی اصول آن خواهیم پرداخت.
لینکسازی به محتواهای مرتبط
اولین اصلی که در لینک سازی داخلی بایستی به آن توجه کنید این است که باید در محتوا خود به محتواهای مشابه و مرتبط با موضوع محتوا لینکسازی کنید. برای مثال لینک دهی به صفحه خدمات گوگل مپ که یکی از خدمات مجموعه افراز تک محسوب میشود نمیتواند بازخورد خوبی داشته باشد بلکه لینک دهی به مقاله سئو چیست میتواند بازخورد مناسب را داشته باشد.
وجود چنین لینکسازیهایی میتواند بسیار بهینه و پسندیده باشد و باعث شود لینکهای وب سایت به اصطلاح ریشهای شوند. لازم به ذکر است که در بسیاری از محتواها که نیاز به پیش زمینه دارند و لازم است کاربران ابتدا چند مقاله دیگر را بخوانند لینک سازی داخلی میتواند بسیار مؤثر باشد.
وجود لینکهای نامناسب و بدون ارتباط با موضوع اصلی محتوا علاوه بر اینکه بدون تأثیر مثبت میباشند، باعث میشود کاربران تجربه منفی را نسبت به سایت شما داشته باشند.
لینکسازی کانونی
در لینکسازی داخلی بایستی به کانونی بودن آن توجه کنید. منظور از کانونی بودن این است که برای کلمات کلیدی که به آنها یک لینک داخلی میدهید تنها از یک صفحه استفاده کنید. برای مثال اگر شما در وب سایت خود صفحهای با نام تولید محتوا انتشار دادهاید، لازم است زمانی که قرار است در کلمه تولید محتوا از یک محتوا به آن لینکسازی کنید، هر بار بایستی تنها به صفحه تولید محتوا لینک بدهید نه صفحات مختلف زیرا که با این کار رقابت بینتیجهای را بین صفحات خود ایجاد میکنید و البته موتورهای جستجوگر این روش را نمیپسندند.
لینکسازی در جایگاه مناسب
یکی دیگر از اصول لینکسازی داخلی، قرارگیری لینک در جایگاه مناسب میباشد. البته قرارگیری لینک در هر کجا از مقاله اگر به درستی انجام شود، تأثیر زیادی دارد اما اگر لینک داخلی در ابتدا مقاله یا انتها مقاله قرار گیرد میتواند بر ذهن کاربران تأثیر بیشتری داشته باشد.
لازم است ذکر کنیم اگر این لینکها در جایگاه مناسب قرار گیرد باعث میشود نرخ تبدیل وب سایت نیز افزایش یابد.
لینک سازی داخلی در محتواهای قدیمی
یکی دیگر از اصول و روشهای استفاده از لینکهای داخلی در وب سایت، استفاده از محتواهای قدیمی و ایندکس شده سایت است. ممکن است شما دارای مقالات یا صفحاتی در وب سایت خود باشید که در حال حاضر ترافیک زیادی دارد و کاربران زیادی از آن بازدید میکنند.
دادن یک لینک داخلی از محتوا قدیمی به محتوا جدید باعث میشود که صفحه جدید خیلی سریعتر توسط گوگل بررسی و ایندکس شود. ارسال محتوا جدید یکی از مواردی است که برای سئو بسیار مهم و اساسی است و سریعتر ایندکس شدن آن میتواند برای وب سایت مزایا زیادی در بر داشته باشد.
اصلاح صفحات یتیم در سایت
موتور جستجوگر گوگل، وب سایتهایی را که از هر لینکسازی داخلی تهی میباشند را با عنوان Orphan page یا صفحات یتیم میسازد. این صفحات به دلیل اینکه دارای لینک داخلی نمیباشند یا از صفحه دیگری به آنها لینک داده نشده ممکن است هیچ موقع توسط گوگل ایندکس نشوند یا در صورت ایندکس نتوانند رتبه خوبی را کسب کند.
هر مدیر وب سایتی برای رفع این مشکل لازم است این صفحات را بررسی کند و عدم وجود لینک سازی داخلی در آن را حل کند.
عدم لینک سازی داخلی زیاد
گه گاهی ممکن است مدیران وب سایت ها یا نویسندگان محتوا در بلاگها محتواهای خود از لینک های داخلی زیادی استفاده کنند که کاملا اشتباه است. باید بدانید که هر چقدر لینکهای داخلی در یک محتوا بیشتر باشند ارزش آنها کمتر می شود. لازم است در هر صفحه حداقل ۳ و حداکثر ۵ لینک داخلی بسازید.
لینک دهی داخلی به صفحات قدیمی
یکی دیگر از اصول لینک سازی داخلی در وب سایت، لینک دهی به صفحات و مقالات قدیمی میباشد. هنگامی که شما به یک مقاله قدیمی در وب سایت خود در محتوا جدید لینک دهی میکنید، این منظور را به گوگل میرسانید که مقاله قدیمی همچنان مقاله بروز و کاربردی است.
عدم لینکسازی داخلی به صفحات کم اهمیت
یکی دیگر از نکات مهم لینکسازی داخلی این است که لازم نیست به صفحات کم اهمیت لینکهای زیادی دهید. قطعاً در همه وب سایتها محتواهایی وجود دارند که کاربرد خود را در طول زمان از دست دادهاند یا اینکه اهمیت زیادی ندارند. لازم به ذکر است که لینک دادن به چنین صفحاتی ارزش و اهمیت زیادی ندارد.
لینکسازی در انکر تستها
اگر نمیدانید انکر تست چیست ابتدا لازم است مقاله آن را مطالعه کنید اما به طور خلاصه منظور از آن کلماتی هستند که به واسطه آن در مقالات و محتواهای مختلف به صفحه یا مقاله خاصی لینک دهی میکنیم.
لازم است در محتواها در صورت ارتباط با استفاده از انکر تستها به صفحات مورد نظر لینکسازی از نوع داخلی انجام شود.
مزایا لینکسازی داخلی
تا به اینجا مقاله سعی کردیم شما همراهان گرامی را با مفهوم لینک سازی داخلی و اصول آن معرفی کنیم. در ادامه این بخش به معرفی مهمترین مزایا این نوع از لینکسازی سایت خواهیم پرداخت.
کاهش زمان ایندکس شدن صفحات
یکی از مهمترین مزایا لینک سازی داخلی برای هر وب سایت، کاهش زمان ایندکس شدن آن صفحه یا مقاله توسط گوگل میباشد. همانطور که در بخش قبلی مقاله به آن پرداختیم، با لینک سازی داخلی توسط صفحات قدیمی به صفحات جدید میتوانیم زمان ایندکس صفحات را نزد گوگل کاهش دهیم.
افزایش حضور بیشتر کاربران
یکی دیگر از مزایا تأثیرگذار لینکسازی داخلی، افزایش حضور بیشتر کاربران در وب سایت میباشد. زمانی که صفحات مختلف و مرتبط با یکدیگر با استفاده از لینکها به یکدیگر متصل هستند، کاربران میتوانند به صفحات مرتبط بیشتری دسترسی داشته باشند و در صورت نیاز قطعاً از آنها استفاده میکند.
این مزیت علاوه بر اینکه تأثیر مستقیمی بر سئو سایت دارد، میتواند در افزایش نرخ پرش وب سایت نیز مؤثر باشد. در آخر لازم به ذکر است با استفاده از این روش میتوان تجربه کاربری بهتری را برای کاربران به ارمغان آورد و یک کاربر رهگذر را به کاربر طرفدار تبدیل کرد.
انواع لینک داخلی
پس از آشنایی کامل با مزایا و اصول لینک سازی داخلی لازم است با انواع این نوع از لینکها آشنا شوید. در ادامه به معرفی انواع لینکسازیهای داخلی خواهیم پرداخت.
لینکهای ناوبری یا ساختاری
یکی از مهمترین انواع لینک های داخلی وب سایتها، لینکهای ساختاری یا ناوبری محسوب میشوند. این لینکها عموماً در منو ناوبری وب سایت که در سربرگ وب سایت قابل نمایش است یا در ساید بار صفحات مختلف قابل رؤیت میباشند.
این لینکها شامل صفحات مهم و ساختاری وب سایت مانند صفحات خدمات، درباره ما، تماس با ما و در بردارنده صفحات مربوط به فروشگاه یا محصولات میباشند. این لینکها به دلیل اینکه به راحتی ساختار سایت را در اختیار کاربران قرار میدهند به عنوان لینک ساختاری یا هدایتکننده نیز شناخته میشوند.
لینکهای پاورقی
لینکهای داخلی که در فوتر یا پاورقی وب سایت قرار دارند نوع دیگری از لینک های داخلی به شمار میروند که با نام لینک های پاورقی شناخته میشوند. عموماً این لینکها برای صفحاتی هستند که اغلب کابران دوست دارند از آنها بازدید کنند یا صفحات مرجع محسوب میشوند.
لینکهای متنی
نوع دیگری از لینکهای داخلی مربوط به لینکهای متنی میباشند. این لینک عموماً در محتواهای صفحه قرار میگیرند و در نوشتهها و وبلاگهای بارگذاری شده در وب سایت بسیار کاربردی هستند.
آموزش ساخت لینک داخلی
ساخت لینک داخلی برای وب سایتها بسیار کار ساده و راحتی میباشد اما همانطور که گفتیم اگر با استفاده از اصول مهم انجام نشود نمیتواند بازخورد خوبی داشته باشد.
ساخت لینک داخلی در HTML
برای استفاده از لینک داخلی در کدهای html تنها لازم است تکه خط کد را قرار داده و لینک و انکر تکست خود را جایگزین کنید.
<a href=”example.com”> انکر تکست </a>
ساخت لینک داخلی در وردپرس
ساخت لینک داخلی در وردپرس بسیار سادهتر از چیزی است که تصور میشود. ابتدا لازم است تنها URL صفحهای که میخواهید به آن لینک دهید را کپی کرده و بر روی متن نوشته شده در برگه یا مقاله در وردپرس تنها کلیدهای ctrl+v را بفشارید تا لینک درج شود.
همچنین با استفاده از نوار موجود در بالای صفحه نوشتهها در وردپرس میتوانید به ساخت لینک داخلی در وردپرس بپردازید. برای اینکار ابتدا لازم است کلمات یا کلمهای که میخواهید لینک در آن درج شود را انتخاب کنید و دکمه آن را بفشارید. پس از کلیک بر روی دکمه میتوانید URL خود را جایگزین کنید.
جمعبندی
در این مقاله در وب سایت افراز تک سعی کردیم به صورت کامل و جامع به بررسی کلی و معرفی جامع لینک داخلی و اهمیت استفاده از آن بپردازیم. اگر همچنان در ذهن شما سؤالاتی وجود دارد که در این مقاله جواب آن را پیدا نکردید میتوانید سؤال خود را در قسمت پرسش و پاسخ ثبت کنید.