در دنیای اینترنت و دیجیتال مارکیتنگ، تولید محتوا به روشهای مختلفی انجام میشود و یکی از معروفترین و صد البته محبوبترین محتواها از نظر کاربران، تولید محتوا ویدئویی میباشد. تولید محتوا ویدئویی در دسته تولید محتوا بصری قرار گرفتهاست و به دلیل تعامل بسیار بالایی که با مخاطبان و کاربران برقرار میکند، از اهمیت بسیار بالا و پراهمیتی برخوردار است.
علاوه بر محبوبیتی که تولید محتوای ویدئویی برای مخاطبین دارا میباشد، تولید محتوا به این صورت برای صاحبان کسبوکارهای مختلف و تمامی کسانی که در دنیای اینترنت در حرفهای فعال هستند، بسیار سود آور است که در ادامه این مقاله در وبلاگ افراز تک به معرفی تولید محتوا ویدئویی و نکاتی جامع درباره آن، خواهیمپرداخت.
تولید محتوا ویدئویی چیست و چرا؟
تولید محتوا ویدئویی از دیگر شاخههای تبلیغات و مارکتینگ در دنیای دیجیتال محسوب میشود که با اهداف مختلف و با روشهای متنوعی انجام میشود.
تولید محتوا برای فروش محصولات
یکی از اهدافی که برای آن تولید محتوا به صورت فیلم و ویدئو انجام میشود، فروش محصولات است. در این ویدئوها، ابتدا محصول مورد نظر معرفی میشود و سپس مزایا و معایب آن مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین ممکن است محصول مورد نظر با محصولات مختلفی مقایسه شود و هدف کلی از این نوع تولید محتوا فروش محصول به کاربر می باشد.
تولید محتوا آموزشی
ویدئوهای آموزشی از دیگر انواع محتواهای ویدئویی محسوب میشوند و همانطور که از نام آنها مشخص است، جهت آموزش فنون و مهارتهای جدیدی به افراد ضبط و ساخته میشوند.

هدف اصلی از ساخت چنین محتواهای ویدئویی، فروش دورههای آموزشی میباشد! البته تمام دورههای آموزشی ویدئویی که تهیه و تدوین میشوند با پرداخت هزینه به فروش نمیروند بلکه بسیاری از آنها به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرند.
هرچند که برخی از دورههای آموزشی رایگاناند اما هدف اصلی از این روش و اشتراک رایگان محتواهای آموزشی، برندینگ و جذب مخاطب طرفدار میباشد.
ویدئو های تبلیغاتی
از دیگر انواع تولید محتوا ویدئویی میتوان به ویدئوهای تبلیغاتی اشاره کرد. ویدئوهای تبلیغاتی عموما برای معرفی یک شرکت یا خدمات به نحوی خاص انجام میشود. در ویدئوهای تبلیغاتی سعی میشود، خدمات و شکوه یک شرکت به نمایش گذاشتهشود و سپس شناخت برند مربوطه توسط عموم جامعه هدف افزایش پیدا کند.
مزایا تولید محتوا ویدئویی
شاید ساخت و تهیه تولید محتوا ویدئویی نسبت به تولید محتوا تصویری یا متنی بسیار سختتر و درسرسازتر باشد اما این روش تولید محتوا نسبت به سایر روشها از مزایا بیشتری برخوردار است. در ادامه این بخش از مقاله به معرفی برخی از مزایا تولید محتوا ویدئویی خواهیم پرداخت.
اثرگذاری بیشتر
اثرگذاری ویدئو بر ذهن مخاطب و ایجاد تعامل با کاربران نسبت به دیگر روشهای تولید محتوا بیشتر است. اعتمادسازی از مهمترین فرایندهایی محسوب میشود که قبل از ارتباطسازی با افراد مختلف باید انجام شود و این کار با کمک ویدئو بهتر از همیشه انجام میشود.
زمانی که در محتوا، افراد به اطلاعات جدیدتر دست پیدا میکنند، حس بسیار خوبی را با صاحب اثر به دست میآورند که این فرایند باعث میشود اثر گذاری افزایش پیدا کند. وجود صدا و تصویر در ویدئوها یکی از مهمترین دلایلی است که اثرگذاری بیشتری بر روی ذهن مخاطب ایجاد میکند.
بدون اشکال و ایهام
هر محتوایی که تولید و ساخته میشود، دارای هدف و پیامی میباشد که این پیام بایستی به مخاطب به شکل درست و صحیحی منتقل شود. بسیاری از مخاطبان پس از خواندن مقالهای در مورد معرفی یک محصول یا بازدید از تصاویر محصول مورد نظر، ممکن است به بسیاری از پاسخِ سوالهای خود نرسند، اما با دیدن ویدئو معرفی محصول، تمامی این مجموعه از مشکلات برطرف خواهدشد.
همچنین مخاطب پس از دیدن یک ویدئو آموزشی، به تمام جوابهایی که در ذهن خود داراست خواهدرسید اما ممکن است با دیدن متنهای آموزشی، همچنان سوالات زیادی را داشتهباشد که به آنها نرسیدهباشد. در ویدئوهای آموزشی پیام به صورت واضح و صحیح به مخاطب منتقل میشود تا مخاطب در ذهن خود درگیر هیچ ایهامی نباشد.
پاسخگویی همیشگی

بسیاری از مخاطبان پس از دیدن یک محصول، سوالات مختلفی برایشان پیش میآید که دوستدارند از فروشنده یا صاحب محصول بپرسند. بسیاری از مخاطبان ممکن است محصولات یا خدمات را ساعتی از شبانهروز ببینند که امکان تماستلفنی با صاحب محصول یا خدمات وجود نداشتهباشند که بتوان با آنها در میان گذاشت.
وجود تولید محتوا ویدئویی جامع و کامل برای خدمات و محصولات این امکان را به وجود میآورد که مخاطبان بتوانند در هر ساعت از شبانه روز به پاسخ سوالات خود دست پیدا کنند.
نتایج بهتر در گوگل
گوگل به عنوان برترین موتور جستجو در دنیا، به ویدئو و محتواهای ویدئویی اهمیت فوقالعاده زیادی میدهد. از نظر گوگل ویدئوها بیشتر از هر محتوای دیگری مخاطبان را درگیر خود میکنند و باعث میشوند کاربران نسبت به وب سایتی که در آن ویدئو وجود دارد حس بهتری داشتهباشند و وقت بیشتری را در آن وب سایت سپری کنند. طبق آماری که در این خصوص وجود دارد، نشان میدهد مخاطبان حدود ۸۸ درصد بیشتر در وبسایتها و صفحاتی که وجود ویدئو در آن پیداست، وقت بیشتری را میگذارنند.
کسب درآمد از ویدئو
علاوه بر اینکه انتشار ویدئو در بسیاری از شبکههای اجتماعی به صورت رایگان امکان پذیر است و میتواند بازخوردهای بسیار خوبی را داشتهباشد، پلتفرمهایی نیز وجود دارند که برای انتشار محتوا در آن پلتفرم به افراد هزینهای پرداخت میکنند و معروفترین آنها که امروزه بسیار بازار داغی را هم دارا میباشد، یوتیوب است.
یوتیوب یک شبکه پخش فیلم و ویدئو میباشد و به کاربران خود اجازه میدهد که فیلمها و ویدئوهای خود را در این فضا نیز انتشار دهند. پس از انتشار ویدئو در این پلتفرم، درآمدی را که یوتیوب از ویدئوی مورد نظر با کمک تبلیغات به دست میآورد را بین خود و صاحب اثر تقسیم میکند. تولید محتوا در یوتیوب البته نیازمند به برخی استانداردها میباشد که در مقاله اصول تولید محتوا در یوتیوب در وبلاگ افراز تک به معرفی آنها پرداختهایم.
معایب تولید محتوا ویدئویی
پس از آشنایی با تنها بخشی از مزایا تولید محتوا ویدئویی، نوبت به آشنایی با معایب آن میرسد. گرچه تولید محتوا به صورت ویدئویی از بهترین روشهای تولید محتوا به حساب میآید اما این روش نیز دارای معایبی میباشد که در ادامه این مقاله به معرفی برخی از آنها خواهیمپرداخت.
عدم امکان بروزرسانی
ویدئوها پس از تدوین و انتشار امکان بروزرسانی را دارا نمیباشند و این یکی از معایب و البته محدودیتهای تولید محتوا ویدئویی میباشد. مقالاتی که در وبسایتهای مختلف نوشته میشود و یا در کپشن عکسها و ویدئوها در شبکههای اجتماعی نوشته میشود، میتواند به راحتی ویرایش و بروزرسانی شود اما ویدئوها پس از انتشار در پلتفرمها و شبکههای اجتماعی و … امکان بروزرسانی را ندارند.
همین عیب باعث شدهاست که برای تولید محتوا ویدیویی، باید حساسیت زیادی را به خرج داد تا از لحاظ اطلاعاتی ایرادی در آن وجود نداشتهباشد.
نیازمند به تجهیزات
یکی دیگر از معایبی که تولید محتوا ویدئویی نسبت به دیگر روشهای تولید محتوا دارا میباشد، نیازمند بودن به تجهیزات مختلف است. برای مثال تولید محتوا ویدئویی اول از همه نیازمند به دوربین یا موبایلی میباشد که توان فیلمبردای با کیفیت نسبتا خوبی را داشتهباشد.

در قدمهای بعدی، تجهیزاتی مانند نور، میکروفن و …. لازم است. همچنین فضایی که در آن فیلمبردای میشود عموما بایستی از دیزاین و طراحی قابلقبولی برخوردار باشد تا بتوان ویدئو را طبق استانداردهای حداقلی تهیه کرد.
تدوین و ویرایش پیچیده
تولید محتوا متنی عموما در یک صفحه وُرد، انجام میشود و در صفحات وبسایتها و شبکههایاجتماعی قرار میگیرد. ویرایش متون با کمی علم ویراستاری قابل انجام است و صد البته کار دشواری به نظر نمیرسد بلکه لازم است تنها از ادبیات خوبی برخوردار بود.
ویرایش و تدوین تولید محتوا ویدئویی اما به این آسانی نمیباشد بلکه کاری بسیار سخت و پیچیده محسوب میشود زیرا این نوع تولید محتوا به این دلیل که با چشم مخاطب ارتباط برقرار میکند باید از استاندارهای مختلفی برخوردار باشد. ویرایش و ادیت ویدئوها نیازمند به یادگیری برخی از نرمافزارهای نهچندان ساده مانند پریمیر، کانتاسیا و … میباشد. اما امروزه برخی از نرمافزارهای موبایلی نیز به وجود آمدهاند که تدوین ویدئوها را بسیار راحتوساده کردهاند که یکی از معروفترین آنها نرمافزار محبوب اینشات میباشد. البته کار و فعالیت با اینشات بسیار ساده نمیباشد اما در طی چندروز میتوان به این نرمافزار تسلط پیدا کرد.
جمع بندی
در این مقاله در وبلاگ افراز تک سعی کردیم به معرفی کاملی از تولید محتوا ویدئویی و چیستی آن بپردازیم. از نظر کاربران با تمام وجود مشکلاتی که برای انتشار و دانلود ویدئو ها وجود دارد، محتوا ویدئویی بهترین نوع محتوا می باشد که در مطالب فوق به مزایا کامل آن پرداختیم. صد البته که تولید محتوا ویدئویی سختی ها و پیچیدگی های خود را دارا می باشد اما پس از مدتی به راحتی انجام پذیر می شود.
امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.