هر دیجیتال مارکتر و مدیران وب سایتها بدون شک نام پرآوازه سئو را شنیدهاند و سعی کردهاند درباره آن اطلاعات بسیاری را به دست آورند تا با پیادهسازی این نکات بتوانند جایگاه وب سایت خود را در موتورهای جستجوگر بهینه نمایند. سئو داخلی و سئو خارجی دو بخش اصلی سئو وب سایت هستند که با نامهای on page seo و off page seo نیز شناخته میشوند.
اگر قرار باشد خیلی خلاصه سئو داخلی سایت را معرفی نماییم، بایستی بگوییم تمامی فرایندهای بهینهسازی که در داخل وب سایت انجام میشوند، سئو داخلی نام دارند. در ادامه این مقاله در وب سایت افراز تک قصد داریم به معرفی کامل و جامع این بخش از سئو وب سایت بپردازیم.
سئو داخلی چیست؟
بعد از یادگیری مفاهیم مهم و واژههای تخصصی در زمینه سئو که در مقاله سئو چیست؟ چرا باید به سئو اهمیت ویژه دهیم؟ به ذکر آنها پرداختیم، آشنایی با سئو درونی سایت قدم مهم بعدی به شمار میرود.

لازم است یک بار دیگر به صورت واضحتر این نوع از سئو را معرفی کنیم. به طور کلی سئو داخلی مجموعه فرایندهایی است که جهت سئو تنها در داخل خود وب سایت انجام میشود. این سئو را علاوه بر اینکه با on page seo یا سئو درونی و همچنین سئو پایه شناخته میشود.
سئو پایه مبحث بسیار مهم و اساسی در زمینه سئو به شمار میرود زیرا اگر الگوریتمهای آن به خوبی رعایت شده باشند و اصول آن به کار گرفته باشد، موتورهای جستجو وب سایت را به خوبی بررسی میکنند و آن را برای کاربران یک وب سایت مفید تشخیص میدهد.
زمانی که تمامی اصول سئو داخلی در داخل وب سایت انجام شوند، گوگل قطعاً وب سایت شما را براساس کلمات کلیدی که خود تشخیص دادهاید در نتایج برتر نشان میدهد اما لازم به ذکر است که تأیید کنیم که سئو خارجی مکمل سئو داخلی است و نباید آن را نادیده گرفت. ناگفته نماند که در مقاله ۲ راهکار اساسی برای پیدا کردن موضوع برای تولید محتوا به توضیحات کمی درباره کلمه کلیدی در رابطه با موضوع پرداختیم.
با استفاده و رعایت تکنیک های سئو داخلی در محتوا علاوه بر اینکه سئو محتوا نیز انجام میشود، بازخورد وب سایت شما نسبت به قبل میتواند چند برابر شود. در ضمن قابل عرض است که سئو داخلی تنها برای موتورهای جستجوگر مفید نیستند بلکه میتوانند برای کاربران نیز تجربه بسیار خوبی را از وب سایت شما بسازد. در ادامه این مقاله به معرفی تکنیکهای سئو داخلی نیز خواهیم پرداخت.
تکنیکهای سئو داخلی
قبل از اینکه به معرفی فاکتورهای سئو داخلی بپردازیم، لازم به ذکر است که سئو داخلی به طور کلی شامل سئو محتوا و همچنین سئو تکنیکال میباشد که هر دو این مفاهیم را در مقالاتی جداگانه در وبلاگ افراز تک بررسی کردهایم. سئویی که در محتوا انجام میشود مربوط به مقالات و محتواهای وب سایت است و سئو تکنیکال نیز شامل فرایندهای بهینهسازی در کدنویسی و تجربه کاربری برای کاربران میباشد.

در ادامه این بخش از مقاله مهمترین فاکتورها و نکات سئو داخلی را بررسی خواهیم نمود.
استفاده از کلمات کلیدی مناسب
تحقیق کلمات کلیدی و استفاده مناسب از مهمترین و اصلیترین نکات سئو داخل وب سایت محسوب میشود که باید به خوبی به آن توجه کرد. اگر تحقیق کلمات کلیدی به خوبی پیش رود اول از همه میتوانید دریافت کنید که کاربران هدف شما چه کسانی هستند و همچنین در رابطه با موضوعات مربوط و دلخواه کاربران هدف خود محتوا تولید کنید و صفحات خود را بهینه سازید.
تحقیق کلمات کلیدی اولین قدمی است که در سئو و بهینهسازی باید آن را برداشت و همین مسأله باعث میشود این تحقیق با حساسیت و دقت بالایی انجام شود. کلمات کلیدی، موضوع بسیاری از محتواها و صفحاتی است که قرار است در وب سایت قرار بگیرند.
از دیگر تکنیکهای سئو on page استفاده به اندازه از کلمات کلیدی میباشد. شما باید در نظر داشته باشید که به اندازه مناسب در محتوا خود از کلمه کلیدی مربوط استفاده نمایید. برای مثال لازم است در هر ۱.۰۰۰ کلمه ۵ الی ۶ بار کلمه کلیدی مربوط به محتوا خود را در آن قرار دهید.
همچنین یکی دیگر از مواردی که بایستی در استفاده از کلمه کلیدی به آن توجه کنید، استفاده از کلمات کلیدی در ۱۰۰ الی ۱۵۰ کلمه اول محتوا و پارگراف اول میباشد. این نکته از قدیمیترین نکات سئو پایه ای وب سایت محسوب میشود که همچنان کاربرد خود را حفظ کرده است و مزایا آن برای کاربران این است که در ابتدا مقاله موضوع اصلی آن مشخص میشود.
اگر به ابتدا همین محتوا دقت کنید، متوجه میشوید که کلمه کلیدی اصلی این محتوا که سئو داخلی میباشد در ۱۰۰ کلمه وجود دارد.
استفاده مناسب از تگها
یک محتوا برای اینکه از ساختار مناسبی برخوردار باشد تا با استفاده از این ساختار خزندههای موتورهای جستجوگر بتوانند به خوبی وب سایت را بررسی کنند و همچنین کاربران بتوانند موضوعات مختلف مربوط به موضوع اصلی محتوا را به خوبی بشناسند و بررسی کنند.
با استفاده از تگهای h1 تا h6 میتوان ساختار محتوا را در وب سایت مرتب کرد اما استفاده از این تگها بایستی به صورت اصولی انجام شود. اول از همه باید بدانید که لازم است از کلمه کلیدی خود را در این عنوانها و تگ به خصوص تگ h1 استفاده کنید. همچنین هیچ صفحهای در داخل وب سایت نباید دارای بیش از یک تگ h1 باشد زیرا با این وجود الگوریتمهای گوگل دچار اختلال میشوند و صفحه در گوگل ایندکس نمیشود.

استفاده از تگ h2 نیز در هر مقاله الزامی و ضروری میباشد. در استفاده از تگهای h2 مانند تگ h1 محدودیتی وجود ندارد اما استفاده از آنها نیز باید کاملاً درست باشد تا ساختار محتوا بهم نریزد. در تگهای h2 نیز استفاده از کلمات کلیدی پیشنهاد میشود.
ایجاد URL قوی و مناسب
URL یا لینک یا آدرس هر صفحه یکی دیگر از نکاتی که در سئو داخلی بایستی به آن توجه ویژهای کرد. آدرس هر صفحه که همان URL صفحه نام دارد بایستی مرتبط با موضوع محتوا باشد و همچنین اگر به صورت فارسی قرار است تنظیم شود حتماً دارای کلمه کلیدی باشد یا اگر به صورت انگلیسی است لازم است ترجمه کلمه کلیدی در آن وجود داشته باشد.
استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحات میتواند تأثیر بالایی در سئو صفحه داشته باشد. لازم به ذکر است بسیاری از افراد همان موضوع محتوا خود را در آدرس آن قرار میدهند اما هنگامی که موضوع طولانی باشد این روش کار درستی نمیباشد. برای مثال در این محتوا که موضوع آن “معرفی سئو داخلی و اصول مهم آن” میباشد، ما فقط سئو داخلی را به صورت ترجمه شده معادل on page seo میباشد استفاده کردهایم.
بهینهسازی عنوان سئو
اگر وب سایت شما یک وب سایت وردپرسی است و از افزونههای سئو مانند یواست سئو یا رنک مث استفاده میکنید، حتماً دیدهاید که بخشی به صفحه نوشتهها و برگههای شما اضافه شده است با عنوان متا تایتل یا عنوان سئو! این عنوان زمانی که کاربری لینک صفحه شما در نتایج گوگل میبیند قابل نمایش است و میتواند تأثیر بالایی در سئو محتوا داشته باشد.
برای تنظیم متا تایتل هر صفحه یا نوشته در وب سایت لازم است به چند نکته توجه داشته باشد. اول از همه باید توجه داشته باشید که حتماً کلمه کلیدی خود را در سئو عنوان به کار ببرید.
یکی دیگر از نکات متا تایتل تعداد کلمات آن میباشد. برای نوشتن عنوان سئو ۶۰ کاراکتر کفایت میکند و اگر بیشتر باشد عنوان سئو در گوگل ناقص نشان داده میشود و همچنین اگر کمتر باشد نمیتواند تأثیر خوبی را داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است نباید کلمه کلیدی شما در این عنوان بیشتر از یک بار تکرار شود.
بهینه سازی توضیحات سئو
از دیگر تکنیک های بهینه سازی سئو داخلی وب سایت، بهینهسازی توضیحات سئو میباشد. پس از عنوان سئو لازم است توضیحات سئو را بهینهسازی کرد. توضیحات سئو شامل خلاصه کلیات محتوا یا یک صفحه میباشد که مانند عنوان سئو در نتایج موتورهای جستجوگر به کاربران نمایش داده میشود.
لازم به ذکر است که در توضیحات سئو نیز لازم است کلمه کلیدی یک بار حتماً وجود داشته باشد. استفاده از معادل انگلیسی کلمه کلیدی نیز میتواند تأثیر مثبتی داشته باشد. متا دیسکریپشن یا همان توضیحات سئو حداکثر باید ۱۵۰ کلمه باشد.
استفاده از رسانههای بصری
استفاده از رسانههای بصری مانند تصاویر یا ویدیوها یکی دیگر از مهمترین فاکتورهای سئو درون سایت میباشد که بایستی به آن توجه کرد. گوگل اهمیت زیادی را برای محتواهایی که دارای تصاویر یا ویدیو هستند قائل میشود و همچنین کاربران نیز از خواندن این مطالب لذت بیشتری را میبرند.
لازم به ذکر است که تصاویر و ویدیوهایی که در یک محتوا آپلود میشوند نیز باید بهینه باشند. اول از همه باید حجم کمی داشته باشند تا سرعت بارگذاری صفحه را افزایش ندهند. همچنین تصاویر باید از ویژگیهای ALT و همچنین ویژگی TITLE برخوردار باشند. استفاده از ویژگی ALT برای زمانی است که تصویر بارگذاری نمیشود و متن قرار گرفته در این شاخصه به جای آن دیده میشود. TITLE نیز متنی است که هنگامی که کاربر موس را بر روی تصویر قرار میدهد آن را نمایش میدهد.
لینکسازی در صفحات و محتوا
از دیگر نکات کلیدی سئو داخلی، لینک سازی داخلی و خارجی در صفحات و محتواها میباشند. هنگامی که در محتوا خود به بخشی از محتواهای دیگری در وب سایت خود که مرتبط با موضوع اصلی هستند لینک میدهید، اول از همه میتوانید زمان حضور کاربران و مخاطبان را در وب سایت خود افزایش دهید که یکی از مهمترین نکاتی است که در سئو وب سایت تأثیر میگذارد. همچنین با استفاده از لینکسازی داخلی میتوانید به مقالات یا صفحات دیگر وب سایت خود اعتبار بیشتری دهید.
لازم به ذکر است همانطور که در محتوا معرفی لینک داخلی و نکات مهم آن به ذکر آنها پرداختیم، لینکهایی که به صفحات غیر مرتبط با موضوع اصلی محتوا داده میشود نمیتواند تأثیر درست و بهینهای داشته باشند.
لینکسازی خارجی نیز گرچه از داخل وب سایت کاربران خارج میشوند، اما جز سئو داخلی محسوب میشود زیرا که در درون صفحات وب سایت انجام میشود. با لینکسازی داخلی میتوانید موضوع محتوا خود را بهتر برای گوگل شفاف نمایید. با استفاده از لینکهای خارجی مرتبط و قوی نیز گوگل دریافت میکند محتوا وب سایت شما یک محتوا موثق و قابل اطمینان است. بسیاری از کاربران و وب مستران به دلایل مختلف از لینکسازی خارجی اجتناب میکنند اما اگر لینکسازی خارجی به درستی انجام شود میتواند تأثیر خوبی در سئو داشته باشد.
کاهش سرعت بارگذاری وب سایت
بهینهسازی سرعت بارگذاری وب سایت یکی دیگر از تکنیکهای سئو درون وب سایت محسوب میشود که زیر دسته سئو تکنیکال قرار میگیرد. هنگامی که بارگذاری وب سایت نیاز به زمان بیشتری داشته باشد، بسیاری از کاربران وب سایت را بسته و به سراغ دیگر وب سایتها میروند.
همچنین سرعت وب سایت یکی از فاکتورهای مهم سئو محسوب میشود.
طراحی سایت واکنشگرا
اگر در زمینه طراحی سایت با مفاهیم بسیار ساده و ابتدایی آشنا باشید، حتماً با واژه واکنشگرا یا ریسپانسیو آشنا هستید. منظور از واکنشگرا بودن یک وب سایت به این معنی است که وب سایت در سایزهای مختلف برای دستگاههای مختلف به صورت بهینه بایستی ظاهر شود.

در صورت عدم ریسپانسیو بودن وب سایت، چینش آن در دستگاههای موبایل یا تبلت کاملاً بهم ریخته میشود و کابران نمیتوانند از وب سایت تجربه کاربری خوبی به دست آورند. همین امر موجب میشود کاربران زمان زیادی در وب سایت نمانند و نتوانند به بخشهای مختلف وب سایت دسترسی داشته باشند تا در ادامه از گشت وگذار در وب سایت منصرف شوند و به وب سایتهای دیگر رجوع کنند.
جمعبندی
در این مقاله در وب سایت افراز تک سعی کردیم به معرفی سئو داخلی یا سئو درون وب سایت به صورت کامل و جامع بپردازیم. همچنین در ادامه مقاله مهمترین تکنیکهای سئو داخلی را معرفی کردیم. لازم به ذکر است که این محتوا با تغییر الگوریتمهای گوگل بروزرسانی میشود.
امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.