عموما یک محتوا خوب و جامع از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. عنوان یا همان تیتر محتوا، اولین بخش از محتوا یا مقاله میباشد که کاربران یا بازدیدکنندگان با آن روبرو میشوند. همین مسئله باعث شده است نوشتن تیتر خوب و جذاب بسیار مهم و ضروری باشد زیرا همانطور که میتواند کاربران را به خواندن محتوا سوق دهد، میتواند باعث شود کاربر از خواندن محتوا صرف نظر کند. در این مقاله در وبسایت افراز تک قصد داریم به معرفی و آموزش چگونگی تیتر نویسی محتوا بپردازیم.
قطعا تا پایان این مقاله به خوبی فرا خواهید گرفت که یک عنوان باید چه مزایایی داشته باشد تا بتواند مخاطب را به سمت خود جذب کند.
چرا عنوان نویسی محتوا مهم است؟
در کسبوکارهای سنتی، بسیاری از فروشگاهها برای اینکه بتوانند مشتریان و رهگذران فروشگاه خود را به داخل فروشگاه جذب کنند، سعی میکردند که ویترین زیبا و جذابی را داشته باشند. وجود یک ویترین زیبا باعث اشتیاق مشتریان به ورود به فروشگاه میشده است. تیتر یا عنوان جذاب برای مقاله دقیقا مانند یک ویترین عمل میکند. اگر بیعیب و نقص باشد، میتواند به خوبی کاربران را مشتاق کند که مقاله را اول از همه باز کنند و به مطالعه آن بپردازند.
یک محتوا چه در وبسایت یا چه در نتایج گوگل، اگر محتوا بسیار کامل و بینقصی باشد، بدون وجود تیتر خوب و مناسب به هیچ عنوان نمیتواند ورودی خوبی را کسب کند. گرچه بسیاری از افراد بر این باور هستند که محتوا پادشاه است که قطعا درست میباشد اما هر پادشاهی نیازمند به تاجی است که برازنده آن باشد و تیتر محتوا همان تاج پادشاه محسوب میشود.
تیتر نویسی خوب تنها محدود به مقالات نمیشود، بلکه استفاده از عنوان نویسی خوب برای محصولات یک فروشگاه اینترنتی به قدری تاثیرگذار میباشد که میتواند آمار فروش را چندین برابر کند.
تیتر نویسی محتوا به خاطر نقش بسیاری که در تاثیر بر مخاطبان دارد، دارای یک سری اصول و قواعد اولیه میباشد. در واقع امروزه تیتر نویسی یا همان عنوان نویسی محتوا نیازمند به مهارت کافی میباشد. در ادامه این بخش از مقاله به معرفی مهمترین اصول تیتر نویسی و نکات لازم برای عنوان نویسی جذاب خواهیم پرداخت.

صداقت در تیتر محتوا
اولین اصول تیتر نویسی که بایستی از لحاظ اخلاقی نیز به آن پایبند بود، وجود صداقت در تیتر نویسی یا همان عنوان نویسی مقاله است. اگر در تیتر مقالات وب سایت و یا صفحات اجتماعی از الفاظ دروغین و بی ربط استفاده شود گرچه ممکن است چند محتوا مورد بازدید قرار گیرند، اما مخاطبان پس از مواجه با چنین محتواهایی که تیترهای بیربط و دروغین دارند، دیگر به هیچ عنوان به برند و وبسایت مدنظر اعتماد نخواهند کرد و دیگر آن برند را معتبر نمیدانند.
البته بسیاری فکر میکنند که به دلیل وجود چنین اصولی نباید در تیتر نویسی محتوا، اغراق کرد! لازم به ذکر است که اغراق کردن با دروغ گویی در تیتر نویسی بسیار متفاوت است و همچنین وجود اغراق در تیتر نویسی میتواند در بسیاری از مواقع مفید باشد.
عنوان نویسی با پرسش
اگر عنوان نویسی مقاله به صورت پرسشی باشد، میتواند در بسیاری از موارد اشتیاق مخاطب را برای خواندن آن مقاله یا محتوا بیشتر کند. عموما جملات پرسشی و سوالی باعث میشود ذهن مخاطب درگیر شود و نسبت به خواندن محتوا عطش بیشتری داشته باشد.
برای مثال تیتر “هشتگ چیست و چگونه صفحه اینستاگرام را دگرگون می کند؟” بسیار بهتر از “فواید هشتگ در اینستاگرام” میباشد. اینطور تیترها عموما میتواند بازدید کنندگان بیشتری را دریافت کنند.
عنون قابل درک و فهم
یکی دیگر از مهمترین اصولی که بایستی در تیتر نویسی محتوا به آن اشاره نمود، ساده بودن درک و فهم تیتر میباشد. این بدان معنی است که تیتر باید طوری نوشته شود که به راحتی توسط کاربران درک شود. بسیار پسندیده است که در تیتر نویسی و عنوان نویسی جذاب مقاله از کلمات قابل درک بیشتری استفاده شود تا کلمات نامفهوم و بسیار ادبی! گاهی اوقات مقالات مختلف به دلیل تیتر بسیار سخت و نامفهومی که دارا میباشند، ممکن است باعث شوند مخاطب نتواند به خوبی با محتوا ارتباط برقرار کند.
اندازه مناسب تیتر محتوا
از دیگر اصول تیتر نویسی محتوا که لازم است نویسندگان محتوا به آن دقت داشتهباشند، اندازه مناسب و کافی برای تیتر محتوا میباشد. در بسیاری از وبسایتها و شبکههای اجتماعی این جمله که میگوید “تیتر هرچه کوتاه تر؛ بهتر” دیده می شود که متاسفانه بسیاری از افراد از آن برداشت اشتباهی دارند. همانطور که تیتر نویسی نباید بسیار طولانی و بلند بالا باشد، بیش از اندازه نیز نباید کوتاه باشد.
بهره بردن از کلمات کلیدی
یکی از مواردی که بایستی در تیتر نویسی سایت به آن پایبند بود، استفاده از کلمات کلیدی محتوا در تیتر میباشد. وجود کلمات کلیدی در تیتر محتوا وبسایتها میتواند در سئو وبسایت و محتوا مورد نظر تاثیر گذار باشد و به گوگل اعلام شود که چه کلماتی موضوع اصلی این محتوا میباشد.
استفاده از خلاقیت در تیتر نویسی
خلاقیت در هر کاری باعث تفاوت میشود و خلاقیت در تیتر نویسی نیز باعث میشود تیتر نوشته شده گرچه ممکن است از لحاظ معنایی با رقبا یکی باشد اما متفاوت باشد و نظرات بیشتری را به خود جلب کند.

برای ایجاد خلاقیت در تولید محتوا راهکارهای مختلفی وجود دارد که یکی از این راهکار الهام گرفتن از دیگر سایتهای رقیب میباشد که میتواند تا حد زیادی تاثیر گذار باشد. برای مثال در مقالهای در وب سایت افراز تک که به معرفی ضررهای محتوای کپی برای سایتها پرداختهایم، از تیتر، “تولید محتوا کپی، قاتل وب سایت شما” استفاده کردهایم که نشان میدهد چگونه یک محتوای کپی میتواند باعث نابودی وبسایتی شود. مخاطب با دیدن چنین تیتری قطعا به این فکر فرو می رود که محتوای کپی چطور ممکن است سایت را تا مرز نابودی بکشاند و قطعا پس از این، اشتیاق دارد مطالب بیشتری را راجب به آن بداند.
استفاده از اعداد در عنوان نویسی
یکی دیگر از راهکارهایی که میتوان با استفاده از آن؛ تیتر جذابتر تولید کرد، استفاده از اعداد است. استفاده از اعداد نشان میدهد که در محتوای مدنظر تا چه اندازه اطلاعات وجود دارد. برای مثال این تیتر “۱۰ ایده تولید محتوا” از تیتر “چند ایده برای تولید محتوا” ممکن است تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
جمع بندی نهائی
در این مقاله سعی کردیم به معرفی برخی از تکنیک ها و اصول اصلی تیتر نویسی برای محتوا بپردازیم. همانطور که بارها در این مقاله به آن اشاره کردیم، تیتر نویسی و عنوان نویسی جذاب برای مقاله میتواند تاثیر زیادی در جذب مخاطبان و کاربران داشته باشد. علاوه بر اینکه ممکن است بسیاری از کاربران در وبسایت شما محتواهای شما را از روی تیتر تشخیص دهند که آیا ارزشمند است یا خیر، ممکن است بسیاری از کاربران که محتوای وبسایت شما را در نتایج گوگل همراه با محتوای رقبای شما میبیند؛ وجود تیتر مناسب باعث شود انتخاب کاربران وبسایت شما باشد یا خیر.
امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.