شرکتها، برندها و افراد با استفاده از استراتژی میتوانند بهتر از هر راه حل بهتری به هدفهای خود دست پیدا کنند. استراتژی که در لغت روبروی معنی نقشه و مسیر راه قرار گرفتهاست میتواند در محتوا و بازاریابی محتوا نیز بسیار خوب عمل کند. وجود استراتژی در هر کسبوکاری لازم است و در محتوا نیز چنین است. استراتژی محتوا کمک میکند تا با بهترین راه حلهای ممکن به هدفهای مد نظر رسید. در این مقاله در وبلاگ افراز تک به معرفی کامل و جامعی از استراتژی محتوا خواهیمپرداخت.
استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا نقشه مسیری را نشان میدهد که دارای چندین بخش مختلف است! مهمترین بخشهای استراتژی محتوا عبارتاند از:
- مشخص نمودن اهداف
- تعریف دقیقی از برند، خدمات و محصولات
- تحلیل جامعه هدف
- تحیل رقبا
- مشخص نمودن موضوعات و کلمات کلیدی
- تدوین تقویم محتوا
- تدوین تقویم انتشار محتوا
و… تمامی این بخشها در کنار یکدیگر باعث میشوند که استراتژی محتوا چیده شود و آماده اجرا شود. به طور کلی در شروع کسبوکار بازاریابی محتوا میان مدت تدوین میشود و تا رسیدن به اهداف مشخص شده ادامه پیدا میکند و در صورت پیروزی میتواند ارتقا پیدا کند و در صورت شکست استراتژی محتوا باید اصلاح شود.

لازم به ذکر است که وجود استراتژی در تولید محتوا میتواند به بازاریابی محتوا کمک کند و البته بازاریابی محتوا خود بخشی از برنامهریزی محتوا محسوب میشود. با استفاده از استراتژی در تولید محتوا میتوان به راحتی و بهتر از همیشه کاربران را تبدیل به مشتری نمود و همچنین کاربران طرفدار را جذب برند کرد.
استراتژی محتوا اول از همه باعث ایجاد بینش کامل و جامع نسبت به هدف کسبوکار میشود که وجود همین بینش میتواند رسیدن به اهداف را راحتتر کند. برنامه که جزء اصلی برنامه بازاریایی محتوا محسوب میشود میتواند در راه کار و رسیدن به اهداف باعث ایجاد اعتماد به نفس نیز شود. در ادامه این بخش از مقاله به معرفی کاملی از بخشهای مختلف تدوین استراتژی تولید محتوا خواهیمپرداخت.
مشخص نمودن اهداف
در قدم اول برای تدوین استراتژی محتوا و هر کسبوکاری، بایستی اهداف روشن و واضح مشخص شوند. به طور کلی روشن شدن هدف با نیاز سنجی همراه است و در نوشتن هدفها باید اولویتبندی نیز مشخص باشد. روشن بودن اهداف باعث میشود رسیدن به آنها بهتر و با برنامهریزی انجام شود.
لازم به ذکر است که در نوشتن هدفها باید امکان رسیدن به آنها وجود داشتهباشد زیرا نوشتن هدفهای غیر قابل دسترسی میتواند افراد را منفعل کند. همچنین هدفها باید با امکانات و همچنین توان افراد داخل یک مجموعه متناسب باشد تا مشکلی را به وجود نیاورد.
مشخص بودن اهداف در برنامه محتوایی کمک میکند که بازاریابی محتوا درست پیش رود و مشکلات و موانع در مسیر کمتر شکل بگیرد. از دیگر مزایا مشخص بودن اهداف در استراتژی محتوا میتوان به این نکته توجه کرد که تولید کدام محتواها با کدام موضوعات میتواند در رسیدن به اهداف بازاریابی محتوا را سرعت دهد.
تعریقی دقیق از برند، خدمات و محصولات
دومین قدم برای تدوین برنامه خوب برای محتوا مشخص کردن تعریفی دقیق از برند، خدمات و محصولات میباشد. یک برند اول از همه باید تعریفی دقیق از خود باشد که بتواند آن را به کاربران نشان دهد و مشخص کند قرار است در چه زمینهای خدمات و محصولاتی را ارائه دهد.
این کار به اصطلاح از غرق شدن محتوا و زمان جلوگیری میکند و باعث میشود که محتواهایی تولید شود که در برنامهریزی تولید محتوا برای آن برنامهریزی شدهاست. در صورت مشخص نبودن تعریف از خدمات و محصولات ممکن است محتواهایی تولید شود که کاربرد خاصی نداشتهباشد و در تبدیل کاربران به مشتری ناکام باشد.
تحلیل جامعه هدف
مطمئناً در حوزهای که قرار است تولید محتوا انجام شود و استراتژی برای آن تدوین شود، جامعهای وجود دارد که هدف برند مشخص شده میباشد. مشخص بودن جامعه هدف و تحلیل این جامعه باعث میشود مشخص شود که کاربران برند چه کسانی هستند و عموماً به چه محتواهایی علاقهمند هستند.
تولید محتوایی که کاربران به آن علاقهمند هستند میتواند بازاریابی محتوا را بهتر شکل دهد و روند رسیدن به اهداف را تسریع کند.
تحیل رقبا
در تدوین استراتژی و برنامهریزی محتوا، تحلیل رقبا بخشی مهم محسوب میشود که بایستی به آن توجه کرد. تحلیل رقبا باعث میشود در برنامهریزی برای محتوا حداکثر و حداقل توان ممکن مشخص شود و همچنین روشن شود چه موضوعاتی رقابت در آنها سخت یا چه موضوعاتی آسان است.
مشخص نمودن موضوعات و کلمات کلیدی
عموماً در قدم اول و دوم تدوین استراتژی برای تولید محتوا موضوعات و کلمات کلیدی مشخص میشوند اما این قدم به قدری پراهمیت است که بایستی جدا به آن بپردازیم. قبل از انتشار و تولید محتوا بایستی موضوعات اصلی و کلمات کلیدی که میتواند کمک کند اهداف بازاریابی محتوا و اهداف مشخص شده در برنامهریزی محتوا بهتر به نتیجه برسد.

تدوین تقویم محتوا
پس انجام مراحل بالا نوبت به تدوین تقویم محتوایی میرسد. در این تقویم باید مشخص شود هر محتوایی در چه روز و چه ساعتی بایستی تولید شود و هر کدام در کدام دستهبندی محتوا قرار میگیرد. در مقالات قبلی اشاره کردیم که تولید محتوا در سه شاخه بصری، صوتی و متنی انجام میشود و خیلی خوب است که در تدوین تقویم محتوایی نوع هر محتوا مشخص باشد.
تدوین تقویم انتشار محتوا
پس از تولید محتوا یا همگام با تولید محتوا، زمان برنامهریزی برای انتشار محتوا بایستی مشخص شود. بسیاری از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام بر روی نظم انتشار محتوا بسیار حساس هستند. برای مثال برای اینستاگرام بسیار مهم است که قرار است شما در چه زمانهایی محتوا تولید کنید و اگر قرار باشد بدون برنامهریزی محتواهای خود را انتشار دهید ممکن است طبق استانداردهای این شبکه اجتماعی پرطرفدار گام برندارید و رسیدن به اهداف با مشکل روبرو شود. در تقویم انتشار محتوا بایستی مشخص شود در چه اوقاتی قرار است محتواها منتشر شوند.

جمعبندی نهائی
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، قطعاً متوجه شدهاید که تدوین استراتژی برای تولید محتوا کار بسیار سخت و پیچیدهای محسوب نمیشود اما اگر مراحل گفته شده به درستی انجام نشود ممکن است در مرحله اجرا به موانع بسیار زیادی برخورد کند.
وجود برنمهریزی محتوا باعث میشود که اهداف بهتر از راههای دیگر به نتیجه رسند و اهداف مشخص شده در این مسیر به دستآیند. لازم است ذکر کنیم که شما عزیزان میتوانید برای تدوین برنامهریزی موفق محتوا و استراتژی کسب و کار از متخصصان افراز تک نیز مشاوره دریافت کنید. برای مشاوره در مورد استراتژی محتوا میتوانید با ما تماس بگیرید.
امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را بردهباشید.
به نظرم خیلی کامل و کاربردی بود ، ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار دادید
ممنون امیر جان بابت نظر پر لطف شما