همانطور که در مقالات قبلی به آن اشاره کردهایم، تولید محتوا به طور کلی به صورت متنی، بصری و صوتی انجام میشود که هر کدام از آنها در بحث دیجیتال مارکتینگ و سئو بسیار مهم و تاثیرگذار هستند. محتوا صوتی یکی از مهمترین دستهبندیهای محتوا محسوب میشود که به دلایلی که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت، تولید و توجه به آن خالی از لطف نمیباشد. در ادامه این مقاله به پاسخ سوال محتوا صوتی چیست خواهیم پرداخت.
محتوا صوتی چیست؟
اگر بخواهیم به صورت بسیار کلی و کوتاه محتوا صوتی را تعریف کنیم، میتوانیم بگوییم هر محتوایی که به صورت گوش دادن به مخاطب ارائه میشود، محتوا صوتی است. عموما در محتوا صوتی گویندهای صدایی مملو از اطلاعات یا محتوا را به گوش مخاطب میرساند.
پادکست، معروفترین نوع محتوا صوتی است که در بسیاری از سایتها به عنوان محتوا آموزشی یا تبلیغاتی از آن استفاده میشود. محتوا صوتی علاوه بر اینکه ممکن است در تبلیغات بسیار کارآمد باشد، عموما برای انتقال داستان، دانشهای مختلف و … مورد استفاده قرار میگیرند. کتابهای صوتی پرکاربردترین نوع محتوا صوتی میباشند که طرفداران بسیاری را دارا است.
امروزه به دلیل کارآمدی و راحتی استفاده از محتوا صوتی، این نوع تولید محتوا بسیار مورد اهمیت قرار گرفتهاست. یکی از مزایایی که محتوا صوتی را نسبت به دیگر محتواها خاص کرده است، امکان استفاده از آن هنگام حرکت است. ممکن است بسیاری از افراد در مواقع مختلف نتوانند از محتواهای بصری و یا متنی استفاده کنند و از طرفی نمیخواهند که وقت آن ها هدر شود. برای مثال افراد در هنگام رانندگی برعکس محتوا متنی و بصری، به راحتی میتوانند از محتوا صوتی بهرهمند شوند.

فراگیر شدن استفاده از محتوا صوتی از سال ۲۰۰۴ و پیشرفت موبایلها آغاز شد. در موبایلهای هوشمند به راحتی میتوان در دنیای اینترنت به فایلهای صوتی بسیاری دسترسی داشت و به راحتی میتوان با گوشی یا هدفونهای متصل به گوشی به آنها گوش فرا داد.
مزایا تولید محتوا صوتی چیست؟
همانطور که اشاره شد، محتوا صوتی به دلیل مزایا خاصی که دارد امروزه بسیار پرطرفدار شده است. همین موضوع و پرطرفداری محتوا صوتی نشان دهنده این است که چرا تولید محتوا صوتی مورد اهمیت است؟ در ادامه این بخش مزایا این نوع محتوا را معرفی خواهیمکرد.
دسترسی همیشگی
همانطور که پیشتر اشاره شد، مهمترین و خاصترین ویژگی تولید محتوا صوتی، دسترسی همیشگی به آن است. به بیان بهتر، امکان استفاده از محتوا صوتی در هر زمان و موقعیتی وجود دارد. در بسیاری از مواقع برای مثال پیاده روی و هنگام حرکت، نمیتوان از محتوا متنی برخوردار شد اما با استفاده از هدفون می توان محتوا صوتی را گوش داد و از گفتههای آن بهرهمند شد.
در ضمن لازم به ذکر است که محتواهای صوتی که عموما به صورت یک فایل ارائه میشوند را میتوان ذخیره کرد و در هر ساعت از شبانه روز به آن گوش داد.
بهبود سئو وب سایت
یکی دیگر از مزایا محتوا صوتی که لازم است در مقاله محتوا صوتی چیست به آن بپردازیم، بهبود و افزایش سئو وبسایت میباشد. اگر در یک صفحه از سایت از محتوا صوتی استفاده شود، ممکن است مخاطب به صورت آنلاین آن را گوش کند و در صفحه وب سایت زمان بیشتری حضور داشته باشد. حضور و زمان بیشتر باعث میشود که رتبه سئو نزد گوگل افزایش یابد. همچنین گوگل برای محتوا صوتی نیز ارزش زیادی قائل است.
ارائه اطلاعات بیشتر
از دیگر مزایایی که محتوا صوتی نسبت به محتوا متنی بهرهمند است، امکان ارائه اطلاعات بیشتر در این قالب میباشد. ممکن است در محتوا متنی بسیاری از اطلاعات که نوشتن آنها دارای ایهام است مشکل باشد، اما در محتوای صوتی به دلیل وجود لحن و فنبیان حرفهای، امکان ارائه آنها بیشتر و البته آسان تر است.
اشتراک گذاری راحت
یکی از بهترین ویژگیهای محتوا صوتی، وجود فضاهای زیادی برای انتشار آنان است. امروزه پلتفرمهای مختلفی وجود دارند که مخصوص انتشار محتوا صوتی میباشند. یکی از معروفترین این پلتفرمها، سرویس ساندکلود میباشد که علاوه بر اینکه یک سرویس پخش آنلاین موسیقی است، به افراد اجازه میدهد محتواهای صوتی خود را در این شبکه به اشتراک بگذارند.
همچنین وبسایتهای فارسی مختلفی نیز وجود دارند که به افراد اجازه میدهند محتواهای صوتی و پادکستهای خود را در آن وب سایتها اشتراکگذاری کنند.
انواع محتوا صوتی چیست؟
از دیگر نکات مهم در زمینه محتوا صوتی، شناخت انواع آن میباشد. محتوا صوتی در قالبهای مختلفی تولید میشود که در ادامه به معرفی آنها نیز خواهیم پرداخت.
پادکست
بی شک بسیاری از افراد، محتوا صوتی را با عنوان پادکست میشناسند زیرا که این نوع محتوا محبوبترین نوع محتوا صوتی محسوب میشود. عموما پادکستها موضوع خاصی ندارند و در حوزههای مختلفی ساخته میشوند. بسیاری از پادکستها ممکن است مربوط به کسبوکار باشند و بسیاری دیگر تنها مربوط به شاخههای علمی مختلف مانند ادبیات و … باشند.
کتاب صوتی
از دیگر قالبهای محتوای صوتی میتوان به کتابهای صوتی اشاره نمود. این نوع محتوای صوتی که در مقاله محتوا صوتی چیست لازم است به معرفی آن بپردازیم، عموما برای ارائه و انتقال داستانها، آموزشها و … مورد استفاده قرار میگیرند. کتابهای صوتی که عموما در آنها به ذکر یک داستان اختصاص داده میشود میتواند برای کودکان خردسال بسیار مفید و اثرگذار باشد.
مقاله صوتی

مقالات صوتی یکی دیگر از محتواهای صوتی محسوب میشوند که عموما در وبسایتهای مختلف و به خصوص وبسایتهای بلاگ مانند دیده میشوند. مقالات صوتی همان مقالات متنی هستند که قبلا نوشته شدهاند اما اینک به صورت شنیداری ضبط شدهاند و وجود هر دو آنها در کنار هم میتواند به مخاطب و کاربران اجازه دهد از هرکدام که به آنها علاقهمند هستند، استفاده کنند. مقالات صوتی عموما دارای محتوای آموزشی یا خبری میباشند.
ابزار های لازم برای تولید محتوا صوتی
تا به اینجا مقاله سعی کردیم به پاسخ کامل محتوا صوتی چیست بپردازیم و انواع و مزایا این نوع محتوا را شرح دهیم. اما محتوا صوتی برای ارائه و تولید نیازمند به ابزارها و پیش نیازهایی است که به معرفی مختصری از آنها نیز خواهیم پرداخت.
محتوا خوب
اولین پیش نیاز ضبط محتوا صوتی، محتوا خوب است. افراد باید بدانند که قرار است چه محتوایی به کاربران و مخاطبان ارائه دهند تا بتوانند نظرات آنان را جلب کنند.
میکروفن

از اصلیترین ابزارها برای تولید یک محتوا خوب و با کیفیت صوتی، میکروفن برای ضبط صدا میباشد. امروزه انواع مختلفی میکروفن برای تولید محتوا وجود دارد که قیمت آنها در بازار از چند صد هزارتومان تا دهها میلیون متغییر است. گرچه میتوان با استفاده از میکروفنهای موبایل نیز اینکار را انجام داد اما این چنین میکروفنها از کیفیت خوبی برخوردار نمیباشند.
جمع بندی
در این مقاله در وبلاگ افراز تک، به معرفی محتوا صوتی و مزایای این چنین محتوا پرداختیم. بیشک محتوا صوتی به دلیل ویژگیها و طرفداران زیادی که این سبک از محتوا دارا میباشند باعث شدهاست که تولید محتوا صوتی به خصوص برای کسبوکارهای اینترنتی بسیار مهم و قابل توجه باشد.
امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.