شناخت روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات

در این مقاله در وب‌سایت افراز تک به معرفی اهمیت شناخت و روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات به همراه معرفی 4 رنگ محبوب پرداخته‌ایم.
روانشناسی رنگ‌ها چیست؟

در شاخه‌های مختلف بازاریابی و دیجتال مارکتینگ، استفاده از رنگ‌ها و چگونگی قرار‌گیری رنگ‌ها در کنار هم مبحث بسیار مهم و با اهمیتی است اما چرا تا این حد روانشناسی رنگ یا بهتر بگوییم، روانشناسی رنگ‌ها مهم است و بایستی با آن‌ها آشنا شد؟

روانشناسی رنگ‌ها که یکی از شاخه‌های علم روانشناسی محسوب می‌شود، قدرت و مفهوم رنگ‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌است و نشان می‌دهد که وجود هر رنگ در کجا مناسب است و یا در کجا مناسب نیست و همچنین استفاده از رنگ‌ها در تبلیغات مورد بحث قرار می‌گیرد. در این مقاله در وب‌سایت افراز تک به معرفی اهمیت روانشناسی رنگ در برند‌سازی و تبلیغات خواهیم‌پرداخت.

اهمیت روانشناسی رنگ‌ها

مانند هر دانش دیگری که می‌تواند در کسب و کار مؤثر باشد، دانایی نسبت به روانشناسی رنگ‌ها نیز می‌تواند در برندسازی و ساخت یک کسب‌و‌کار اینترنتی مؤثر باشد. در تولید محتوا، طراحی تصویر، طراحی لوگو یا لوگو موشن و به طور کلی هویت بصری هر برند، رنگ‌ها نقش اساسی و تعیین‌کننده‌ای دارند. اگرچه طراحی هویت بصری با بهترین کیفیت و خلاقیت ممکن انجام شود اما اگر از رنگ‌های مناسبی استفاده نشود می‌تواند به طور کلی طراحی انجام شده را خنثی کند. برای مثال فرض کنید که رنگ بسته‌بندی سس تند آبی باشد! خب قطعاً چنین محصولی با این رنگ بسته‌بندی به فروش نخواهد رسید و اگرچه طراحی و کیفیت آن دارای بهترین کیفیت ممکن باشد، اما بدون‌شک این محصول بازخورد نخواهد داشت.

در واقع مغز انسان‌ها قبل از شناخت یک محصول یا برند، ابتدا رنگ آن را می‌بینند و بررسی می‌کنند! به طور دیگر، مغز انسان با رنگ‌ها ارتباط برقرار می‌کند و مفهوم آن را ابتدا دریافت می‌کند. همین دلایل سبب شده است که بازاریابی رنگ‌ها و شناخت روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و حوزه دیجیتال مارکتینگ به امری مهم و ضروری تبدیل شود.

شناخت مفهوم رنگ‌ها
شناخت مفهوم رنگ‌ها

لازم به ذکر است شرح دهیم که طی تحقیقات به دست آمده، حدود ۸۵ درصد از خریداران یک محصول گفته‌اند رنگ، اولین دلیل خرید آن‌ها بوده‌است و همچنین حدود ۴۵ درصد افرادی که در گوگل جستجو می‌کنند، رنگ را مهم‌ترین عامل ماندن یا بستن سایت می‌دانند. بسیاری از سایت‌ها به دلیل عدم استفاده درست از رنگ‌ها در طراحی خود تا به الان بازدید‌کنندگان بسیاری را از دست داده‌اند که این اعداد نشان می‌دهد انتخاب رنگ در طراحی سایت تا چه حدی موضوع مهمی است.

از طرفی دیگر، رنگ مورد علاقه هر فرد می‌تواند بخش‌های بسیاری از شخصیت، باور‌ها و افکار آن را نشان دهد. برای مثال افراد علاقه‌مند به رنگ آبی عموماً افرادی آرام و صبور هستند. در ادامه این مقاله در وبلاگ افراز تک به معرفی روانشناسی برخی از رنگ‌ها خواهیم‌پرداخت.

شناخت روانشناسی رنگ‌ها

قبل از اینکه به معرفی تک به تک رنگ‌ها و خصوصیات آن‌ها بپردازیم، لازم است شرح دهیم که رنگ‌ها به طور کلی به دو دسته سرد و گرم تقسیم می‌شوند. در چرخه‌های رنگی، رنگ‌های سرد و گرم در مقابل یکدیگر قرار دارند و عموماً رنگ‌های سرد از طیف رنگ‌های آبی، سبز و سفید هستند و رنگ‌های گرم از طیف رنگ‌های قرمز، زرد و نارنجی هستند.

شناخت روانشناسی رنگ‌ها نه تنها در تبلیغات بلکه در جای‌جای زندگی می‌تواند تأثیر‌گذار باشد. عموماً رنگ‌های سرد منتقل‌کننده احساسی همچون امنیت و آرامش هستند و رنگ‌های گرم نشان‌دهنده شادابی و جنب‌و‌جوش می‌باشند.

روانشناسی رنگ آبی

بیش از ۴۰ درصد مردم دنیا از رنگ آبی به عنوان رنگ مورد علاقه خود یاد می‌کنند و همین دلیل باعث شده‌است که اول از همه این رنگ محبوب را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. رنگ آبی می‌تواند احساسات مختلفی را در یک راستا به افراد منتقل کند و از این رنگ به عنوانی رنگی آرامش بخش یاد شود. اعتماد، راستگویی، حقیقت و هوش سرشار از دیگر معانی و مفاهیم رنگ آبی محسوب می‌شوند.

روانشناسی رنگ آبی
روانشناسی رنگ آبی

همچنین تحقیقات ثابت کرده رنگ آبی نشان دهنده سخت کوشی نیز است. اگر دقت کرده باشید عموم بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی برای طراحی لوگو و هویت بصری خود از رنگ آبی استفاده می‌کنند تا بتوانند از این طریق حس اعتماد و امنیت را به کاربران خود منتقل کنند. همچنین در طراحی و ساخت بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها رنگ آبی بسیار مورد استفاده قرار گرفته‌است تا بتواند بیش از هر چیز دیگری آرامش را به افراد منتقل کنند.

در دنیای دیجیتال مارکتینگ نیز، شرکت‌هایی که در زمینه مالی فعالیت می‌کنند عموماً از رنگ آبی برای هویت بصری خود استفاده کرده‌اند.

روانشناسی رنگ قرمز

یکی دیگر از رنگ‌هایی که در روانشناسی رنگ‌ها به آن توجه ویژه‌ای شده‌است، رنگ قرمز است که می‌تواند رساننده مفهوم‌هایی همچون انرژی، خطر، شادابی و حرکت، عظمت و شکوه باشد. البته برخی از مفهوم‌های نام برده مانند مفهوم خطر یا جنگ را تنها قرمز‌های بسیار تیره می‌توانند منتقل کنند و قرمز‌های روشن‌تر رساننده مفهوم شادابی و انرژی هستند.

در دنیای تبلیغات رنگ قرمز برای کسب و کار‌هایی که در آن محصولات به خصوص محصولات خوراکی فروخته می‌شود می‌تواند بسیار مناسب باشد چون این رنگ علاوه بر حس‌هایی که منتقل می‌کند باعث می‌شود اشتها افراد تا حدی باز شود. همچنین بسیاری از افراد با دیدن رنگ قرمز سعی می‌کنند جسارت‌های بیشتری را از خود به خرج دهند که می‌تواند در تبلیغات و فروش محصولات برند همین موضوع تأثیر‌گذار باشد.

روانشناسی رنگ سبز

یکی دیگر از رنگ‌های پرطرفدار در حوزه‌های مختلف رنگ سبز می‌باشد. شناخت رنگ سبز در روانشناسی رنگ‌ها می‌تواند به افراد کمک شایانی کنند و همچنین لازم به ذکر است که رنگ سبز مفهوم‌هایی همچون روییدن و تولد دوباره را می‌تواند به خوبی منتقل کنند. رنگ سبز همچنین نماد صلح می‌باشد. وجود‌ امید و ببخش در رنگ سبز نیز دیده می‌شود.

در روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و برند‌سازی، استفاده از رنگ سبز در وب‌سایت‌های فروش محصولات ارگانیک و زراعی می‌تواند تأثیر‌گذاری بالایی داشته باشد. همچنین برند‌هایی که مربوط به حوزه سلامتی و تندرستی می‌باشند، می‌توانند از رنگ سبز استفاده کنند.

روانشناسی رنگ مشکی

رنگ مشکی رنگی کاملاً تاریک و بدون نوز است و نه در دسته‌های رنگ‌های سرد است و نه رنگ‌های گرم بلکه این رنگ، رنگی خنثی می‌باشد. در روانشناسی رنگ‌ها از رنگ مشکی برای نشان دادن قدرت و مرگ و تاریکی استفاده می‌شود. از این رنگ در وصف‌اشیا و فکر‌های ناشناخته استفاده می‌شود و البته در بسیاری از کشور‌های دنیا این رنگ نمادی از عزاداری و سوگواری نیز محسوب می‌شود.

روانشناسی رنگ مشکی
روانشناسی رنگ مشکی

عموماً افراد ثروتمند به خصوص بانوان ثروتمند یا معروف از این رنگ برای انتخاب لباس استفاده می‌کنند تا بتوانند خود را پیچیده نشان دهند! تحقیقات نشان داده افرادی که از رنگ مشکی استفاده می‌کنند افرادی خودخواه با اعتماد به نفس بالا می‌باشند. همچنین اغلب افراد علاقه‌مند به رنگ مشکی کاملاً درونگرا هستند و در انتخاب افراد برای معاشرت بسیار سخت‌گیر هستند.

در تبلیغات افراد برای فروش و ارائه خدمات عموماً غیر قانونی از این رنگ استفاده می‌کنند تا بتوانند سنگینی و ابهت محصولات خود را به رخ افراد بکشند. همچنین رنگ مشکی در دکوراسیون باشگاه‌های ورزشی به مراتب دیده می‌شود زیرا این رنگ می‌تواند قدرت افراد را بیشتر کند.

جمع‌بندی

شناخت مفهوم روانشناسی رنگ‌ها می‌تواند در ابعاد مختلف زندگی افراد تأثیر‌گذار باشد و همانطور که اشاره کردیم، روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و برند‌سازی نیز می‌تواند بازخورد خوبی داشته‌باشد. در این مقاله به معرفی مختصری از چهار رنگ معروف و البته محبوب پرداختیم و در مقالات بعدی به معرفی تخصصی برخی از رنگ‌های پرکاربرد در تبلیغات خواهیم‌پرداخت.

امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

guest
0 نظرات ثبت شده
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها