جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

معرفی سایت مپ و آموزش ساخت نقشه سایت

معرفی سایت مپ

ثبت سایت مپ و معرفی نقشه وب سایت به گوگل، یکی از اولین و مهم‌ترین گام‌هایی است که برای هر وب سایت بایستی در حوزه سئو و بهینه‌سازی آن برای موتور‌های جستجو انجام داد. ربات‌های گوگل برای اینکه بتوانند وب سایت‌های مختلف رو مورد بررسی و آنالیز قرار دهند، نیازمند به وجود این نقشه دارند تا بتوانند در صفحات مختلف سایت جابجا شوند.

مبحث نقشه سایت بسیار گسترده‌تر از تعریف جزئی است که به آن پرداختیم. آشنایی با نقشه سایت یکی از نیاز‌های اساسی و مهم وب مستران و سئو کاران به خصوص سئو کاران تازه کار می‌باشد. در ادامه این مقاله در وب سایت افراز تک به معرفی سایت مپ خواهیم پرداخت.

سایت مپ چیست؟

اگر بخواهیم به صورت خلاصه و مفید، سایت مپ را معرفی نماییم، منظور از آن صفحه‌ای است که محتوا‌ها و صفحات سایت را به صورت لیستی براساس موضوع و به صورت XML در بر می‌گیرد و دستور‌هایی را برای خزش ربات و خزنده‌های گوگل ارائه می‌کند.

سایت مپ چیست؟
سایت مپ چیست؟

نقشه سایت نوعی نقشه است که مخصوص خزنده‌های گوگل می‌باشد تا بتواند با این کار مهم‌ترین صفحات و برگه‌های وب سایت را برای شناسایی خزنده‌ها آماده کند. با استفاده از نقشه سایت، خزنده‌های گوگل می‌توانند صفحات وب سایت را شناسایی کنند و بر سئو تأثیر مستقیمی بگذارد.

حتی اگر لینک سازی داخلی وب سایت قدرتمند نباشند، باز هم گوگل می‌تواند صفحات مختلف را شناسایی کند و این یکی از تأثیرات سایت مپ در سئو می‌باشد. لازم به ذکر است اگر مپ سایت وجود نداشته باشد، صفحات وب سایت توسط خزنده‌ها قابل خوانش نمی‌باشد و در این صورت وب سایت نمی‌تواند رتبه‌ای را در بین وب سایت‌ها به دست آورد.

برای اولین بار نام سایت مپ توسط گوگل در سال ۲۰۰۵ در نسخه ۰.۸۴ معرفی شد و طولی نکشید که دیگر موتور‌های جستجوگر مانند یاهو پشتیبانی از نقشه سایت را آغاز کردند. وب سایت‌هایی که دارای آرشیو بالا و زیادی دارند و همچنین از محتوا‌های زیادی برخوردارند، قطعاً نیازمند به نقشه سایت می‌باشند.

لازم به ذکر است علاوه بر اینکه سایت مپ می‌تواند شامل صفحات و محتوا‌های وب سایت باشد، می‌تواند اطلاعات بیشتری مانند نام نویسنده، زمان انتشار یا زمان بروزرسانی و… را در بر داشته باشد.

انواع سایت مپ

بعد از معرفی و تعریف سایت مپ، لازم است ذکر کنیم که این نقشه به دو نوع مختلف تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه این بخش از مقاله به معرفی انواع نقشه سایت خواهیم پرداخت.

سایت مپ XML

اولین نوع و معروف‌ترین نوع نقشه است، نوع XML می‌باشد که مخصوص خزنده‌های گوگل و دیگر موتور‌های جستجوگر می‌باشد. نقشه XML در فایلی با نام Robots. txt که در هاست میزبانی وب سایت قرار دارد به خزنده‌های گوگل یاری می‌رساند تا بتوانند آن را زودتر پیدا کنند.

مهم ترین راهکار های ایجاد سایت مپ
مهم ترین راهکار های ایجاد سایت مپ

این نوع مپ وب سایت از دید کاربران و افراد بازدید‌کننده از وب سایت مخفی است و برای راحتی آنان ساخته نمی‌شود. این نقشه تمامی اطلاعات در مورد بروزرسانی وب سایت را در خود ثبت می‌کند و به گوگل در سریع‌ترین زمان ممکن اطلاع می‌دهد. لازم به ذکر است سرعت ایندکس شدن صفحات توسط گوگل رابطه کاملاً مستقیمی به نقشه سایت و بهینه بودن آن دارد.

این نقشه برای وب سایت‌ها مزایا و ویژگی‌های مختلفی دارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایا سایت مپ را معرفی خواهیم کرد.

  • ارسال اعلان برای خزش ربات‌های موتور‌های جستجوگر
  • مشخص‌سازی نوع و زمینه محتوا برای موتور‌های جستجوگر
  • اطلاع‌رسانی به گوگل هنگام بروزرسانی وب سایت
  • مشخص‌سازی اهمیت هر صفحه در وب سایت برای گوگل
  • افزایش سرعت و دقت برای ایندکس شدن صفحات
  • رفع ضعف لینک‌سازی داخلی وب سایت‌ها

سایت مپ HTML

یکی دیگر از انواع سایت مپ‌ها به فرمت HTML می‌باشد. این نقشه برعکس نقشه قبلی کاملاً جهت نمایش صفحات وب سایت به کاربران می‌باشد. با استفاده از نقشه سایت HTML می‌توان به خوبی ساختار سایت را در اختیار کاربران قرار داد.

در این نوع نقشه اطلاعات کاملی درباره صفحات سایت و همچنین لوکیشن آن‌ها در وب سایت وجود دارد که می‌تواند در اختیار کاربران قرار گیرد و بازدید‌کنندگان بتوانند از طریق این نقشه به تمامی قسمت‌های سایت دسترسی پیدا کنند.

وجود چنین سایت مپی باعث می‌شود کاربران به صورت راحت‌تر و دقیق‌تر مسیر‌های وب سایت را پیدا کنند و به صفحات مختلف وب سایت دسترسی داشته باشند.

آموزش ایجاد سایت مپ

پس از آشنایی کامل و جامع با سایت مپ و معرفی تاثیر آن بر سئو محتوا، لازم است به معرفی آموزش ساخت سایت مپ بپردازیم. برای ساخت مپ و نقشه وب سایت ابزار‌های مختلفی وجود دارد که می‌توان با استفاده از آن‌ها به راحتی هر چه ساده‌تر نقشه سایت را به وجود آورد. در ادامه این مقاله به معرفی مهم‌ترین راهکار های ساخت سایت مپ خواهیم پرداخت.

ایجاد نقشه سایت در وردپرس

امروزه بسیاری از وب سایت‌ها با استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس ساخته شده‌اند. عموماً اکثر افزونه های سئو وردپرس امکان ایجاد نقشه سایت را در اختیار کاربران خود قرار داده است. افزونه رنک مث و یواست سئو از برترین افزونه های سئو وردپرس می‌باشند که کاربران می‌توانند به راحتی با استفاده از آن‌ها سایت مپ خود را ایجاد کنند.

آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس
آموزش ساخت سایت مپ در وردپرس

در تنظیمات عمومی وب سایت یواست سئو کاربران این امکان را دارند تا بتوانند نقشه سایت خود را بسازند و همچنین در همان لحظه آن را مشاهده کنند. آموزش ساخت نقشه و مپ سایت در وردپرس بسیار ساده و راحت می‌باشد.

نحوه ساخت سایت مپ با ابزار‌های دیگر

استفاده از سایت‌ها و ابزار‌های آنلاین، از دیگر راهکار‌های ساخت سایت مپ می‌باشد. این وب سایت‌ها می‌تواند برای افرادی که از وردپرس استفاده نکرده‌اند بسیار کاربردی باشد. وب سایت xml-sitemaps.com  یکی از معروف‌ترین وب سایت‌های ساخت سایت مپ برای سایت به شمار می‌رود. برای استفاده از این وب سایت تنها لازم است آدرس وب سایت خود را درون کادر مخصوص قرار دهید و پس از چند ثانیه سایت مپ خود را تحویل بگیرید.

در ادامه برخی از مهم‌ترین سایت‌ها در زمینه ساخت نقشه سایت را معرفی خواهیم نمود.

  • DYNOMAPPER
  • POWERMAPPER
  • SLICKPLAN
  • Mysitemapgenerator

سایت مپ شامل چیست؟

در این مقاله ذکر کردیم که نقشه سایت در بر گیرنده صفحات و تمامی محتوا‌های وب سایت می‌باشد که آنان را برای جستجو و خزش خزنده‌های موتور‌های جستجو گوگل آماده می‌کند. در ادامه به معرفی جزئی‌تر اطلاعاتی که درون نقشه سایت قرار می‌گیرند خواهیم پرداخت.

  • تمامی صفحات و برگه‌های سایت
  • زمان آخرین بروزرسانی‌های وب سایت
  • میزان اهمیت صفحات مختلف سایت

آموزش معرفی سایت مپ به گوگل

همانطور که بار‌ها در این مقاله به آن اشاره کردیم، هدف از ساخت نقشه سایت، هدایت مسیر‌های خزنده‌های گوگل هنگام خزش می‌باشد. برای انجام این کار و هدایت خزنده‌های گوگل ابتدا به وب سایت، لازم است نقشه وب سایت را به گوگل معرفی نماییم. اما نحوه معرفی مپ وب سایت به گوگل چگونه است؟

آموزش معرفی سایت مپ به سرچ کنسول
آموزش معرفی سایت مپ به سرچ کنسول

برای معرفی نقشه وب سایت به گوگل ابتدا لازم است وب سایت شما در سرچ کنسول ثبت شده باشد. در پنل سرچ کنسول گوگل قسمتی با نام sitemap وجود دارد که افراد بایستی آدرس نقشه سایت خود را در آن ثبت کنند و سپس بر روی دکمه Submit کلیک کنند. با انجام این فرایند ساده می‌توان نقشه سایت را به موتور جستجوگر گوگل معرفی نمود.

لازم به ذکر است پس از اتمام ثبت نقشه در گوگل، اطلاعاتی بر روبروی آن قرار می‌گیرد که آن‌ها را نیز بررسی خواهیم کرد.

۱-sitemap

در ستوان اول، می‌توان آدرس و نام سایت مپ‌هایی که به سرچ کنسول برای یک وب سایت معرفی شده‌اند را مشاهده کرد.

۲-type

در ستون type می‌توان وضعیت ثبت یا عدم ثبت نقشه وب سایت را مشاهده نمود.

۳-Submitted

در قسمت Submitted می‌توان زمان و تاریخ دقیق ثبت مپ وب را در سرچ کنسول مشاهده کرد.

۴-Last read

در ستون بعدی می‌توان آخرین تاریخ خزش خزنده‌های گوگل را در وب سایت مشاهده کرد.

۵- Status

در ستون Status می‌توان وضعیت مپ وب را نشان می‌دهد که آیا توسط گوگل شناخته شده است و به ثبت رسیده است یا خیر.

۶-Discovered URLs

ستون Discovered URLs که آخرین ستون بررسی نقشه سایت در سرچ کنسول محسوب می‌شود، نشان می‌دهد چه تعداد لینک در نقشه ثبت شده و توسط گوگل خزنده‌های گوگل یافت شده است.

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین و اصولی‌ترین بحث‌های اولیه در زمینه سئو و بهینه‌سازی وب سایت‌ها برای موتور‌های جستجوگر ساخت مپ وب سایت و نقشه آن می‌باشد. در این مقاله در وبلاگ افراز تک سعی کردیم به صورت کامل و جامع به معرفی آن و آموزش ساخت سایت مپ بپردازیم.

لازم به ذکر است تأثیر سایت در سئو به قدری مهم و اساسی می‌باشد که در صورت عدم وجود چنین نقشه‌ای بر سایت بسیاری از صفحات و محتوا‌های درون یک سایت در هیچ زمان ممکن نیست توسط گوگل شناسایی و بررسی شوند. ‌امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دنبال کردن
Notify of
guest
0 نظرات ثبت شده
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها