الگوریتم مرغ مگس خوار با سرعت و دقت بالایی که دارد، کلمات و عبارات را آنالیز میکند تا متوجه منظور کاربر از سرچ شود تا بتواند بهترین نتیجه ممکن را نشان دهد. البته مرغ مگس خوار مقالات را نیز آنالیز میکند تا بتواند بر اساس شایستگیهایش در صفحه نتایج رتبهبندی کند.
گوگل همیشه ما را سورپرایز کرده است. همان زمانی که فکر میکنیم دیگر بهتر از این امکان ندارد، گوگل گام جدیدی برای بهتر کردن عملکرد خودش و جلب رضایت کاربران بر میدارد. الگوریتمهایی که گوگل برای نمایش نتایج مرتبطتر به کاربران ارائه کرده است، آنقدر هوشمندانه بوده که جای بحثی ندارد.
یکی از این الگوریتمهایی که وجود دارد و کمک میکند که کاربران تجربه بهتری از موتورهای جستجو داشته باشند، الگوریتم مرغ مگس خوار است.
این الگوریتم به همان اندازه که تجربه وب گردی کاربران را بهتر کرده است، برای وبمستران و سئوکاران تبدیل به کابوس شده است چرا که دیگر نمیتوانند با پر کردن صفحه با کلمات کلیدی، نتایج اول صفحه جستجو را برای خودشان کنند و کارشان سخت شده است. در این مقاله از وبلاگ افراز تک به معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار و ویژگیهای آن خواهیم پرداخت.
الگوریتم مرغ مگس خوار
دقت و سرعت دو عامل هستند که در سیستمهای هوشمند با یکدیگر تناقض دارند و همیشه باید یکی را فدای دیگری کرد. علت نامگذاری الگوریتم مرغ مگس خوار نیز بخاطر دقیق و سریع بودن آن است. مرغ مگس خوار جزء آن دسته از الگوریتمهای گوگل است که در کاربرد هوش مصنوعی در سئو سایت تأثیرگذار بوده است.

الگوریتم مرغ مگس خوار یکی دیگر از مهمترین الگوریتمهای گوگل محسوب میشود که در سال ۲۰۰۹ میلادی برای بهبود نتایج گوگل معرفی شد. نقش الگوریتم گوگل مرغ مگس خوار این است که بر روی عبارتهایی که کاربران در گوگل جستجو میکنند متمرکز شده و امکان تجزیه و بررسی آنها را به گوگل میدهد، تا کاربران با سرعت بیشتری به آنچه میخواهند دسترسی پیدا کنند. مرغ مگس خوار گوگل برای تکمیل دو الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن توسط گوگل معرفی شده است.
با آمدن الگوریتم مرغ مگس خوار در ایران سایتهای اسپم کم کم از رده خارج شدند، یعنی دقیقاً همان سایتهایی که پر از تبلیغهای بیپایان و مزخرف بودند که معمولاً نیز، بعد از عبور از آنها به محتوا خوبی نیز نمیرسیدید.
گوگل با آوردن الگوریتمهایی مانند مرغ مگس خوار و الگوریتم گورخر (تا حدی برای سایتهای فروشگاهی) کم کردن رتبهی آن سایتها، مدیران سایتها را به این فکر انداخت که محتواهای بهتری تولید کنند در نتیجه در ایران هم از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ این اتفاق یعنی تولید محتوا به سمت حرفهای شدن گام برداشت.
تأثیر الگوریتم مرغ مگس خوار بر سئو سایت
Hummingbird Algorithm یا همان الگوریتم مرغ مگس خوار تمام تمرکز خود را بر روی محتواهایی که شما در وب سایتتان تولید میکنید به کار میبرند تا محتوا تولید شده در وب سایت شما از کیفیت و مفهموم مناسبی برخوردار باشند تا مورد توجه کاربران قرار بگیرند بنابراین نقش مهمی بر سئو سایت دارد.
برای اینکه بتوانید رضایت خاطر الگوریتم مرغ مگس خوار را درباره محتواهای وب سایت خود جذب کنید و در سئو جایگاه بهتری داشته باشید میبایست چند نکته را در وب سایت خود رعایت کنید که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
داستان نامگذاری این الگوریتم
یکی از ویژگیهای گوگل و کارمندانش، خلاقیت آنها در انتخاب اسامی است. الگوریتمهایی که به باغ وحش گوگل معروف شده و ماندگاری بیشتری در ذهن ایجاد میکنند، هر کدامشان به یک دلیل خاص نامگذاری شدهاند. در این میان، داستان نامگذاری مرغ مگس خوار به گفته امیت سینگال (Amit Singhal) به این صورت است که او میگوید:
هنگامی که تیم ما در گوگل به دنبال نامی برای این الگوریتم بود به این نتیجه رسیدیم که این الگوریتم مانند ۲ الگوریتم پنگوئن و پاندا، هدفش جریمه کردن وب سایتهای خطاکار نیست. بلکه قصد دارد تا با سرعت بالا، نتایج مورد نظر کاربر را نمایش دهد. دقیقاً دو ویژگی دقت و سرعت را پس از تحقیقات فراوان، در مرغ مگس خوار پیدا کردیم و به این شکل، نامی هدفمند و البته جذاب برای این الگوریتم انتخاب کردیم.
نکات تأثیرگذار بر عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار
برای اینکه بتوانید با قرار گرفتن در صفحه اول گوگل وب سایت خود را جهانی کنید و رضایت الگوریتم مرغ مگس خوار را جلب کنید نکات زیرا را در وب سایت خود رعایت کنید.
- کم کردن تبلیغات، خصوصاً بالا محتوا و داخل محتوا
- بهینه کردن تمام کلمات کلیدی که در مطالب خود به کار میبرید
- بهینهسازی انکر تکستها نیز فراموش نشود
- تعداد کاراکترهایی که در مقالههای خود استفاده میکنید حداقل ۸۰۰ کلمه مفید و یونیک
- مقالههایی با تعداد کاراکترهای متنوع تولید کنید از ۸۰۰ تا ۲۵۰۰ کلمه
- محتوای تصویری را چاشنی پستهایتان کنید
- از کدهای نشانهگذاری Schema استفاده کنید
شرح وظایف الگوریتم مرغ مگس خوار
زمانی که شما به دنبال یک سؤال در گوگل گشت وگذار میکنید، الگوریتم مرغ مگس خوار کارش شروع میشود. این الگوریتم کلمات شما را بررسی میکند و مترادفها و کلمات نزدیک به آنها را شناسایی میکند و آنها را برای جستجوی شما در نظر میگیرد.

در گذشته رسیدن به نتیجه مطلوب جستجو به این آسانی نبود و باید چندین بار جستجو انجام میشد تا نتیجه مورد انتظار را میگرفتید، اما الگوریتم مرغ مگس خوار از دانش گزاف و جستجوی معنایی استفاده میکند و این کار را بهتر و راحتتر از گذشته انجام میدهد.
ارتباط مرغ مگس خوار و سئو
از آن جایی که مرغ مگس خوار گوگل به مفهوم و به طور کلی کیفیت محتوای تولید شده شما توجه ویژهای دارد، طبیعی است که سئو سایت شما را تحت تأثیر قرار دهد. اگر دوست دارید که الگوریتم مرغ مگس خوار به شما کمک کند تا بتوانید سئو سایت خودتان را بهبود دهید، ادامه این مقاله برای شماست.
تمامی کیوردهایتان را بهینهسازی کنید
اولین کاری که باید انجام دهید این است که بتوانید تمامی کلمات کلیدی سایتتان را بهینهسازی کنید. به این معنی که به جای آن که متن خودتان را با کلمه کلیدی پر کنید، از کلمات کلیدی هم معنی و مترادف استفاده کنید. به عبارت دیگر از کیورد استافینگ جدا خودداری کنید.
زمانی که شما هدفتان فقط استفاده از کلمه کلیدی است و برای کیفیت محتوای خودتان ارزشی قائل نیستید، مرغ مگس خوار خشمش را به شما نشان میدهد.
اگر همیشه سئوکار کلاه سفید باشید، هیچ الگوریتمی کاری به شما ندارد و نه تنها شما را جریمه نمیکند بلکه به شما تشویق هم میدهد و شما را در نتایج جستجو در صدر مینشاند و اگر بخواهید سئو کلاه سیاه بازی دربیاورید مرغ مگس خوار متوجه میشود و جریمه برایتان رد میکند.
اگر نمیدانید که سئو کلاه سفید و کلاه سیاه دقیقاً چیست، میتوانید به مقالات سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه ماشین بدون ایربگ سر بزنید و مطالعه کنید. اگر هم دوست دارید که در مورد سئو، همه چیز را بدانید و نکته ابهامی برایتان نماند، میتوانید به مقاله سئو چیست ما سر بزنید.
انکر تکستها را بهینهسازی کنید
زمانی که روی کلمهای کلیک میکنید و به صفحه جدیدی هدایت میشوید، به آن کلمه انکر تکست گفته میشود. اما منظور از بهینهسازی انکرتکستها چیست؟ منظورمان این است که کلمات کلیدی که لینک میدهید، با محتوای سایت شما، همسو باشد. توصیهای که ما داریم، این است که ارتباط انکرتکست به محتوا را فدای جذابیت آن نکنید.
برای این که بهتر متوجه شوید، یک مثال میزنیم. تصور کنید که عنوانی که برای لینک دادن استفاده کردهاید، بسیار جذاب است، اما یا به محتوای صفحه لینک شده ارتباطی ندارد و یا از نظر گوگل بیمعنی است که زحمات شما را به باد میدهد.
برای این که متوجه شوید انکر تکستهای شما برای گوگل بهینه است یا نه، لیستی از بک لینکهای داخلی و خارجی سایتتان را بررسی کنید و آنها را بررسی کنید که آیا برای صفحهای که لینک شدهاند، مناسب هستند یا خیر. تا جای ممکن سعی کنید که از کلمه کلیدی در انکرتکست خودتان استفاده کنید.
طول مقالات متفاوتی داشته باشید
درست است که نوشتن مقالات جامع و کامل، برای سئو و اعتبار سایت شما عالی هستند، اما در نظر داشته باشید که تعدادی از کاربران نیز هستند که حوصله کافی برای مطالعه مقالات طولانی و بلند را ندارند و دوست دارند تا سریع به نتیجه برسند. پس بهتر است که تمامی کاربران را در نظر بگیرید و محتوا تولید کنید.
از محتوای تصویری غافل نشوید
محتواهای تصویری چندین برابر بیشتر از محتواهای متنی مورد توجه قرار میگیرند و به همین دلیل بهتر است به جای آن که تمرکز خودتان را صرفاً برای تولید محتوای متنی صرف کنید، روی تولید محتوا ویدیویی و تصویری مانند اینفوگرافیها، ویدیوها و پادکستها و نیز جدولها و نمودارها و … استفاده کنید تا هم کاربر خسته نشود و هم با علاقه بیشتری محتوای شما را دنبال کند.

از اسکیما استفاده کنید
اسکیما کمک میکند تا موتورهای جستجو مقاله ما را بهتر درک کنند و پردازش کنند. درست زمانی که فکر میکنیم دیگر بهتر از این نمیشود و گوگل یک موتور جستجوی کامل و بینقص است، شاهد یک بروزرسانی هوشمندانه از گوگل میشویم.
تفاوت الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل با الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟
یکی از بزرگترین ترسهای مدیران سایتها و سئوکاران، پنالتی شدن توسط گوگل است اما بهتر است خیال شما را راحت کنیم زیرا الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل، مبتنی بر مجازات (پنالتی) نیست.
هدف گوگل از ابداع الگوریتم پاندا و پنگوئن گوگل، پنالتی کردن محتوای بیکیفیت بود اما مرغ مگس خوار، penalty-based نیست و معنای واقعی عبارت جستجو شده را در صفحات موجود میکوشد و محتوای مرتبط را به کاربر ارائه میدهد.
نتیجه راهاندازی این الگوریتم، بسیار رضایتبخش بوده است و گوگل به جای ارائه فهرست نتایجی مبتنی بر کلمات کلیدی، نتایج مرتبط با موضوع را نشان میدهد.
زمینه و بافت متن، در این الگوریتم تأثیر زیادی دارد زیرا مرغ مگس خوار گوگل قوه قضاوت دقیقی دارد. به همین خاطر، زمینه متن، باید طوری تهیه شود که الگوریتم مرغ مگس خوار، هدف نویسنده متن را شناسایی کند. جستجو معنایی «semantic search» عبارت دقیقی برای توصیف عملکرد الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل است.
همچنین مرغ مگس خوار از روش گراف دانش که در سال ۲۰۱۲ توسط گوگل معرفی شد، استفاده میکند تا اطلاعات جامعتری درباره افراد، فیلمها، آلبومهای موسیقی، مکانها و… به کاربران ارائه کند. به همین دلیل است که وقتی فرانکلین روزولت را در گوگل جستجو میکنید، در سمت راست صفحه، عکس، اطلاعات شخصی روزولت یا هر فرد دیگری را که جستجو کردهاید، به همراه اطلاعات ویکیپدیایی و آثار، مشاهده میکنید.
جمعبندی
همانطور که در این مطلب اشاره کردیم، گوگل به منظور رضایت بیشتر کاربران، قوانینی را در جهت بهبود وضعیت وب سایتها و محتواهای منتشر شده، وضع کرده که به آنها الگوریتم گفته میشود. در میان الگوریتمهای متنوع، در این مقاله به توضیح الگوریتم مرغ مگس خوار پرداختیم و گفتیم که ایجاد چنین الگوریتمی، نشان از قدرتمندی هوش مصنوعی در شناخت نیازها و همچنین تشخیص اهداف کاربران در زمان جستجو دارد.
در همین راستا، به نکاتی اشاره کردیم که در صورت رعایت، مرغ مگس خوار را به سایتتان علاقمند میکند و به او این اطمینان را میدهد که خواسته کاربر برای شما مهم است و عمیقاً متوجه منظور او هستید، در مقابل مرغ مگس خوار هم وب سایتتان را در اولین نتایج گوگل نمایش میدهد.
در این مقاله از وب سایت افراز تک به معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار و ویژگیهای آن پرداختهایم. امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.