امروزه همانطور که دنیای اینترنت و فناوری درحال پیشرفت و تحول می باشد, دنیای بیرون از اینترنت نیز همراه با پیشرفت اینترنت دچار تغییر و تحولات زیادی می شود. امروزه دیگر بالعکس قدیم بسیاری از کار های روزمره در خانه ها انجام می شود. افراد برای بسیاری از فعالیت های خود مانند فعالیت های بانکی یا رزرو وقت دیگر لازم به رفت و آمد در کوچه و خیابان ها ندارند بلکه تنها نیازمند یک تلفن هوشمند می باشند!
از سویی دیگر, امروزه بسیاری از کسب و کار ها دیگر به صورت سنتی فعالیتی ندارند و افراد کسب و کار خود را به دنیای اینترنت منتقل کرده اند و از محدودیت های بیزینس سنتی راحت شده اند.
در دنیای اینترنت و کسب و کار های اینترنتی هیچ محدودیتی وجود ندارد. در کسب و کار های سنتی افراد صاحب کسب و کار با محدودیت های زیادی همچون محدودیت های مکانی و زمانی مختلفی روبرو هستند. برای مثال صاحب یک فروشگاه لباس تنها می تواند در ساعات کاری مشخص خود به مشتریان خود محصولات را ارائه کند اما این فروشگاه در آخر شب یا اول صبح تعطیل می باشد و ممکن است مشتریان زیادی را از دست بدهد! اما اگر این فروشگاه در اینترنت فعال باشد می تواند در تمامی ۲۴ ساعت به مشتریان خود اجناس را نشان دهد و آن ها را از طریق اینترنت به فروش رساند.
طراحی سایت فروشگاهی چیست؟
ورود کسب و کار سنتی به دنیای اینترنت می تواند قدمی محکم برای رونق اساسی کسب و کار باشد! اما ورود کسب و کار به اینترنت از روش های مختلفی می تواند صورت بگیرد. برای مثال بسیاری از فروشگاه ها که در شهر های مختلف فعالیت دارند, با استفاده از شبکه های اجتماعی یا با استفاده از سیستم بازاریابی ایمیلی ( ایمیل مارکتینگ ) فروشگاه خود را در اینترنت به نمایش می گذارند.
اما بدون شک داشتن و طراحی سایت فروشگاهی, بهترین و موثر ترین راه برای ورود فروشگاه به اینترنت می باشد. افراد با داشتن سایت فروشگاهی می توانند تمامی اجناس داخل فروشگاه خود را, همراه با تمامی مشخصات را در وب سایت خود وارد نمایند و آن ها را به نمایش بگذارند.
امروزه که بسیاری از افراد خرید های خود را در خانه و با استفاده از تلفن هوشمند خود سفارش می دهند, داشتن و طراحی سایت فروشگاهی برای هر فروشگاهی بسیار مهم و ضروری است.
در ادامه این مقاله در وب سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ افراز تک به دلایل طراحی سایت فروشگاهی خواهیم پرداخت.
چرا باید سایت فروشگاهی داشته باشیم؟
داشتن یک وب سایت فروشگاهی علاوه بر رها کردن صاحبان فروشگاه ها را از محدودیت های مختلفی که وجود دارد, مزیت های بسیار زیادی دارد که می تواند صاحبان فروشگاه های مختلف را قانع به راه اندازی سایت فروشگاهی می کند.
در این بخش از مقاله به چندین دلیل برای وجود سایت فروشگاهی خواهیم پرداخت.
مشتریان بیشتر
در کسب و کار های سنتی, افراد در یک مکانی محدود هستند و تنها می توانند به افراد و مخاطبانی محصولات خود را به فروش رسانند که در آن محدوده مکانی رفت و آمد نمایند و اجناس را ببینند. در این صورت صاحبان فروشگاه نمی توانند مشتریان زیادی را داشته باشند و در نهایت از پیشرفت باز می مانند!
اما با داشتن یک سایت فروشگاهی تمامی محدودیت های مکانی و همچنین زمانی از بین می رود و افراد با داشتن فروشگاه اینترنتی می توانند در هر زمان به افراد مختلف در سرتاسر کشور یا حتی دنیا محصولات خود را نشان دهند و فروش رسانند.
با داشتن یک سایت فروشگاهی افراد زیادی با برند و اجناس شما آشنا خواهند شد و در نتیجه فروش شما بیشتر خواهد شد. حد و اندازه فروش در سایت فروشگاهی هیچ محدودیتی ندارد و می تواند در صورت دارا بودن استراتژی درست, از فروشگاه اصلی و مملوس درآمد بیشتری کسب کند.
عدم محدودیت زمانی
بسیاری از صاحبان فروشگاه ها همیشه دوست داشته اند بتوانند به غیر از کشور خود, به افراد در کشور های دیگری نیز محصولات خود را ارائه دهند و از این طریق نیز بتوانند کسب درآمد کنند!
اما همانطور که می دانید ممکن است کشوری در هنگام ساعات کاری به سر ببرد و کشوری دیگر ساعت نیمه شب باشد. در این صورت ممکن است فروشنده و خریدار از دو کشور مختلف نتوانند باهم ارتباط برقرار کنند.
اما از دیگر دلایل داشتن سایت فروشگاهی, نبود هیچ گونه محدودیت زمانی می باشد. صاحبان فروشگاه ها می توانند با راه اندازی سایت فروشگاهی از محدودیت های زمانی آزاد شوند و در هر ساعت از شبانه روز و در طول هفته محصولات خود را در هر جایی به فروش رسانند.
کاهش هزینه ها
از دیگر مزیت هایی که طراحی سایت فروشگاهی دارا می باشد, کاهش هزینه هایی می باشد که به صاحب فروشگاه تحمیل می شود. صاحبان فروشگاه هایی که به صورت حضوری فعالیت دارند در ماه بایستی از سود و درآمدی که کسب می کنند, باید هزینه هایی را همچون هزینه اجاره فروشگاه, حقوق کارکنان, هزینه های مصرفی چون برق, گاز و آب و … را بدهند.
اما داشتن سایت فروشگاهی نیز اصلا به چنین هزینه های هنگفتی نیاز ندارد و افراد می توانند بدون پرداخت هزینه به فردی اجناس خود را در فروشگاه اینترنتی بارگذاری نمایند و محصولات خود را به فروش برسانند.
نکته : توجه داشته باشید هر ساله لازم است هزینه ای بابت فضای میزبانی (هاست) و دامین وب سایت از طرف دارندگان سایت فروشگاهی پرداخت شود. همچنین لازم به ذکر است برخی از افراد هزینه ای را به فردی می دهند و در عوض از آن ها می خواهند که امور مربوط به سایت فروشگاهی, فروشگاه مورد نظر را انجام دهند. این هزینه نیز الزامی نیست و در مقایسه با هزینه یک فروشگاه غیر اینترنتی بسیار اندک می باشد.
نگه داشتن مشتری!
روزانه در فروشگاه هایی که به صورت حضوری فعالیت دارند, افراد و مشتریان زیادی رفت و آمد می کنند و از اجناس این فروشگاه ها دیدن می کنند. برخی از این افراد ممکن است از اجناس خوششان بیاید و خرید نمایند, این افراد بعد از خرید از مغازه بیرون می روند و ممکن است دیگر به آن مغازه وارد نشود. همچنین بسیاری از افراد به دلایل مختلفی همچون قیمت بالا, نبود جنس دلخواه و … از فروشگاه خرید نکنند. این افراد نیز ممکن است برای همیشه از فروشگاه خارج شوند و وارد آن نشوند.
اما سایت فروشگاهی به هیچ عنوان اینگونه نمی باشد و با روش های مختلفی که وجود دارند می توان افراد و مشتریانی که وارد وب سایت شده اند و خرید کرده اند و یا تمایلی به خرید نداشته اند را دوباره به وب سایت برگرداند!
افرادی که از اجناس سایت فروشگاهی خوششان می آید در هنگام خرید بایستی یک سری اطلاعاتی را برای ثبت سفارش وارد نمایند که از همه مهم تر ایمیل و شماره آن ها می باشد.
با استفاده از شماره موبایل و ایمیل افراد می توان برای آن ها sms و email فرستاد و آن ها را از محصولات جدید, تخفیف ها و … آگاه نمود و با فرستادن لینک سایت آن ها را دوباره وارد به سایت نمود. این ترفند تنها برای افرادی که از فروشگاه خرید نموده اند نمی باشد! بلکه می توان از افرادی که قصد خرید نداشته اند نیز ایمیل آن دریافت نمایید و آن ها را نیز آگاه کنید.
سخن پایانی
امروزه همراه با پیشرفت دنیای اینترنت و ورود کسب و کار ها به دنیای اینترنت, کسب و کار سنتی در حال از بین رفتن می باشند و اگر شما نیز دارای یک فروشگاه می باشید لازم است بدانید در صورت عدم انتقال فروشگاه خود به دنیای اینترنت در آینده هر چند نزدیک ضرر زیادی خواهید دید.
طراحی سایت فروشگاهی می تواند بهترین روش برای ورود فروشگاه خود به فضای اینترنت باشد و بتواند برای شما تا حد زیادی سود آور باشد.
در این مقاله ابتدا به معرفی سایت فروشگاهی و سپس دلایل داشتن چنین وب سایتی پرداختیم.
امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.